Bilsalget i august: Svak nedgang

Børs- og renteuro, og generell usikkerhet er med på å svekke nybilsalget her hjemme. Men utslagene er foreløpig ikke så store som man kanskje skulle forvente. I august måned i år ble det solgt knappe 9.000 biler - en nedgang på drøyt 3 prosent.

Mitsubishi hadde en vellykket kampanje, som sørget for at Carisma ble månedens 7. mest solgte bil.
Mitsubishi hadde en vellykket kampanje, som sørget for at Carisma ble månedens 7. mest solgte bil. Vis mer
Publisert

Registreringsstatistikken for året som helhet, viser en nedgang i nybilsalget på 3 prosent i forhold til i fjor, august måned var derfor en helt normal måned. Men man skal ha i mente at dette er registreringsstatistikk, ikke salgsstatistikk. En god del av bilene som ble registrert i august, er med andre ord solgt i perioden juni/juli, men ikke levert ut på skilter før nå.

"10-på-topp"-listen byr heller ikke denne måneden på de store overraskelensene. Golf er fortsatt i tet, med Corolla som en god nr. 2 - tett etterfulgt av VW Passat. Opel fikk en fin oppsving i salget når den nye Astraen var leveringsklar, men har allerede tapt terreng - Astra ligger på en 6. plass denne måneden. Månedens nykommer er Mitsubishi Carisma, som kaprer en 7. plass.

Månedslisten og listen over årets mest solgte biler er identisk på de fem første plassene - deretter er det mindre justeringer. Vi ønsker Ford velkommen tilbake i varmen med 9. og 10. plass på årsstatistikken med henholdsvis Mondeo og Escort.

I august ble det registrert 8.996 personbiler, mot 9.306 i fjor. Totalt er det solgt 84.379 biler i år, mot 86.926 samme periode i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer