Bilsalget i mars 2016 : Et sterkt første kvartal

Tallene for bilsalget i første kvartal, levert av Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), er klare.

DET ER DETTE VIL VI VIL HA: Og som stadig flere kjøper. Mercedes-Benz har gått forbi Volvo i første kvartal, i stor grad takket være denne nye GLC-modellen (bildet). BMW slår også salgsrekorder og biler til langt over en halv million utgjør nå en stor del av salgsstatistikken. Og det totale salget er nær rekordhøyt. Foto: KNUT MOBERG
DET ER DETTE VIL VI VIL HA: Og som stadig flere kjøper. Mercedes-Benz har gått forbi Volvo i første kvartal, i stor grad takket være denne nye GLC-modellen (bildet). BMW slår også salgsrekorder og biler til langt over en halv million utgjør nå en stor del av salgsstatistikken. Og det totale salget er nær rekordhøyt. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi var spente på om varslede såkalte økonomiske nedgangstider ville gjenspeile seg i statistikken over førstegangsregistrerte personbiler fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Har de tallrike skrekkoppslagene i Dagens Næringsliv det siste året (I sjangeren: - Det blir bare verre!, eventuelt: Verre og verre - og lignende), og den øvrige finanspressen som prøver å skremme vannet av leserne, for den saks skyld, fått noen effekt?

Neida, dengang ei: Nordmenn fortsetter å kjøpe biler som aldri før - med unntak av to eksepsjonelle år på 80-tallet.

Mye penger blant folk

I mars ble det registrert 13.875 nye personbiler, dette er riktignok i rene tall to prosent færre enn i mars 2015, men i år var som kjent påsken i mars. Det var dermed bare 20 registreringsdager i mars mot 22 i mars 2015. Korrigert for dette får vi en vekst på nesten 8 prosent. Hittil i år er veksten på 4,9 prosent i forhold til første kvartal i århundrets hittil beste år - 2015.

Og: Sammenlignet med gjennomsnittet for mars måned de 10 foregående årene, er årets marstall 21,3 prosent høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer