Bilsalget april 2020

Bilsalget møtte veggen

Det ble kun registrert 7.425 nye biler i Norge i april måned. Én bilmodell markerte seg imidlertid med nok en fantastisk måned.

SALGET STOPPER OPP: Tesla generelt (-91%) og Model 3 spesielt (-94%) har opplevd noen tunge måneder i 2020. Foto: REUTERS/Jason Reed/File Photo
SALGET STOPPER OPP: Tesla generelt (-91%) og Model 3 spesielt (-94%) har opplevd noen tunge måneder i 2020. Foto: REUTERS/Jason Reed/File Photo Vis mer
Publisert

Det norske bilsalget sank som ventet betraktelig i april i år, sammenlignet med samme måned i 2019. Med 7.425 nyregistreringer ble det totalt en tilbakegang på hele 34 prosent, fra fjorårets 11.255 registeringer. Det viser ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Som Dinside skrev om i forrige uke, har salget dabbet kraftig av i hele Europa. I den saken kunne vi også fortelle at det er kun ett land som solgte flere biler i mars i år, enn i mars 2019.

NEDGANG: Både nye personbiler, nye varebiler og bruktbilhandelen opplever mindre salg i april i år, sammenlignet med april 2019. Kilde: OFV

94 % færre Model 3

Mye av skylden for de dårlige registreringstallene kan naturligvis legges på coronaviruset. Bilbransjen har slitt både med stengte fabrikker og hjemmesittende kunder, samt at prisene nå har begynt å øke.

Hjemme i Norge merket vi også nedturen i mars. Tesla opplevde for eksempel en ekstrem nedgang i mars i år - noe som også kan noe ved at leveranseproppen løsnet i samme måned 2019. Men det ser fortsatt ikke mye lysere ut i april:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer