Bilsalget i oktober og hittil i år

Bilsalget ned i oktober

Blant merkene som øker mest finner vi BMW, Mercedes, Audi, Jaguar og Lexus. Premium-trenden fortsetter med andre ord - i et langsommere marked.

DRAR LASSET: Takket være SUV-en Tiguan (bildet), har Volkswagen fortsatt vekst i år, om enn noe svakere enn markedet. Tiguan er SUV-en med flest registreringer av alle SUV-ene i oktober. Foto: Knut Moberg
DRAR LASSET: Takket være SUV-en Tiguan (bildet), har Volkswagen fortsatt vekst i år, om enn noe svakere enn markedet. Tiguan er SUV-en med flest registreringer av alle SUV-ene i oktober. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

For en måned siden skrev vi at det ligger an til å bli et nytt rekordår for bilsalget siden 1986. Hvis de to neste månedene blir som oktober, kan den rekorden henge i en tynn tråd.

Oktober ble nemlig en ganske slapp måned for nybilsalget, slik den vises i registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Det ble i oktober registrert 9,6 prosent færre nye biler enn i oktober i fjor, en reell nedgang tross at det var én registreringsdag mindre i år enn i fjor.

Med 11.932 nye personbiler er likevel årets oktobertall 6,0 prosent høyere enn i fjor. Hittil i år er det registrert 127.807 nye personbiler - det er fortsatt en oppgang på 2,2 prosent fra samme periode i 2015.

Det er interessant å notere at næringsandelen - altså biler registrert på firma - var over halvparten av nyregistreringene i oktober - temmelig nøyaktig 50,4 prosent - 10,2 prosentpoeng høyere enn i fjor.

Privatleasing-effekt

Også hittil i år er andelen høyere enn for samme periode i 2015 - den ligger 5,1 prosentpoeng over, og etablerer seg etter ti måneder på 46,9 prosent. Næringsandelen av personbilsalget inkluderer også privatleasing, og økningen skyldes i stor grad økningen i nettopp privatleasing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer