Bilsalget raser i Norge

Ingen overraskelse: Nå merkes nedgangstidene for alvor på bilsalget.

Publisert
Sist oppdatert

At finanskrisen fører til økonomisk krise, og at også Norge rammes, er tallene for nyregistrerte personbiler i januar et meget klart tegn på.

Gjennom hele 2008 hadde vi is i magen med hensyn til hva slags karakteristikker som skulle gis når salgstallene kom inn måned etter måned. Og 2008 holdt seg da også på det jevne selv om sterkere svakhetstegn gjorde seg gjeldende mot slutten av året.

Nær halvering

Men nå er det alvor. Tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) forteller oss at det ble registrert 5.353 nye personbiler i januar 2009. Det er en nedgang på 45,9% i forhold til samme måned i fjor, da tallet var 9.901. Det var det samme antall virkedager (22) i januar i år og i fjor.

Hyundai fyker i været

Blant de ti mest solgte bilmerkene er det Nissan som har størst tilbakegang, men tilbakegangen er ganske jevnt fordelt for øvrig. "Kjerringa mot strømmen" på topp-ti-listen er Hyundai på en åttende plass, med mer enn dobling av salgstallene (97 i januar 2008 og 202 så langt i år).

Nye Avensis

På topp ligger Toyota med 946 nye biler hvorav 400 var Avensis. Toyota Avensis er da også markedsleder så langt i år, og det er takket være denne nye modellen at Toyota som merke ikke faller mer enn det generelle markedet. VW Golf, som også nylig er blitt fornyet, ligger på en annen plass med 318 solgte. På tredje plass blant modellene merker vi oss Ford Focus som gjør det svært sterkt med en fremgang på 2,3% fra i fjor og derved nesten en dobling av markedsandelen fra i fjor. 177 nye Focus ble registrert i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer