Juli 2019

Bilsalget synker - dieselandelen øker

Tross en registreringsdag mer enn i fjor, ble det i juli registrert en god del færre biler enn i juli 2018.

FORTSATT PÅ TOPP: I juli roet det seg med registreringer av Tesla Model 3 (6. plass på OFVs registreringsstatistikk), men den er suverent på topp hittil i år og ligger an til å bli årets mest solgte bilmodell her i landet. Foto: Rune M. Nesheim
FORTSATT PÅ TOPP: I juli roet det seg med registreringer av Tesla Model 3 (6. plass på OFVs registreringsstatistikk), men den er suverent på topp hittil i år og ligger an til å bli årets mest solgte bilmodell her i landet. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Bilmarkedet falt i juli. Det er fortsatt i pluss så langt i år, men nå bare med 1,2 prosent. I juli falt nemlig antall registreringer av nye biler med 4,5 prosent, og det til tross for at måneden hadde en registreringsdag mer enn juli i fjor (23 mot 22).

Det ble i alt registrert 9.178 nye personbiler denne sommermåneden. Hittil i år er det 87.387 nye biler som er blitt registrert.

Dette viser tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV AS).

Elbilsalget var merkbart lavere enn i juni (som igjen hadde en massiv utlevering av Tesla Model 3), men likevel frem over 50 prosent i juli, og 72,5 prosent så langt i år sammenlignet med samme periode i fjor.

20-åringsbonanza

Også bruktimporten var i tilbakegang i juli som hittil i år, men denne sommermåneden ble den mer variert.

De såkalte 20-åringene - biler som er minst 20 år og dermed fra og med juli har avgiftsfritak (men momspliktige, tross alt) - gjorde nemlig sitt inntog på topp-50-listen.

Corvette var den mest populære (3.plass), fulgt av Mercedes SL (9), Chevrolet Camaro (16), Nissan Skyline (26), Toyota Supra (32), Jaguar XK (33) og Pontiac Firebird (35).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer