Bilteknikk: Med bilen mot år 2000

Hva har bilprodusentene å by på av nye tekniske løsninger? Hvordan fungerer de ulike komponentene i dagens biler? I "Bilteknikkskolen" legger vi ut artikler og kommetarer om tekniske løsninger, og forsøker å forklare hvordan de ulike systemene fungerer.

Publisert

Alle forventer at bilen svinger til høyre når du dreier rattet til høyre, og at bilen starter når du vrir på tenningsnøkkelen. Men hva er det egentlig som muliggjør dette; hva er det forunderlige som skjer som vi ikke ser, og hva er det egentlig som er så unikt med akkurat den og den spesielle motoren? I bilteknikkskolen vil vi forsøke å forklare i enkle ordelag hvordan ting fungerer, og vi vil se på alt det spennende nye som rører seg i bilfabrikantenes verden -- og hva vi kan forvente oss av bilene i fremtiden.

Du kan navigere deg frem ved hjelp av lenkene helt til venstre, eller du kan bruke tabellen nedenfor hvor artiklene er gjort mer oversiktlige ved at vi har sortert dem tematisk, og etter bilmerke der dette er mulig.

God lesning, og send oss gjerne en mail dersom du etterlyser stoff om ulike tema.

Sortert etter kategori:Sortert etter bilmerke:MOTOR1333">Citroën: Ny dieselmotor1330">Dette er CDI1310">Hyper GDI-motor1073">Mazda Di-Diesel4062">Supercar: amerikansk sportsbilhybrid3688">Partikkelfilter gjør dieselmotoren stueren?3969">GDI-hybrid fra Mitsubishi

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.