Biltema trekker tilbake elektrisk jekk

Svakhet gjør at den kan kollapse.

KAN KOLLAPSE: Eljekk fra Biltema tilbakekalles.  Foto: BILTEMA
KAN KOLLAPSE: Eljekk fra Biltema tilbakekalles. Foto: BILTEMA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biltema trekker tilbake elektrisk jekk; artikkelnummer 1536.

Årsaken er en sikkerhetsmangel i produktet som kan føre til at det kollapser under belastning, heter det i en pressemelding fra butikkjeden.

Har du denne jekken? Da bør du umiddelbart slutte å bruke den og levere den tilbake til nærmeste Biltema-varehus.

Når skal egentlig vinterdekkene på?

Biltema lover å erstatte kjøpesummen. De vil ikke spørre etter kvittering, men produktet eller esken / emballasjen må være merket med Biltema-etikett.

Aldri skiftet hjul? Dekkskift for dummies

Vet du om farlige produkter?

I underkant av hundre potensielt farlige produkter trekkes hvert år fra det norske markedet, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Dette kan skje på bakgrunn av bekymringsmeldinger fra forbrukere, produsenter, eller forsikringsbransjen.

Vet du om et farlig produkt - eller tjeneste - oppfordrer DSB deg til å sende dem en melding, i tillegg til å gi beskjed til forhandler.

Her kan du sende inn en bekymringsmelding til DSB (elektronisk)

Les mer om hva som skjer med bekymringsmeldingene, og hva som skal til for at produkter trekkes tilbake.

Ikke kjør over 80 km/t med nye dekk

Slik får du oversikt

Du som leser denne artikkelen har fått med deg at Biltema-jekken ikke bør brukes. Men hva med de andre produktene du har hjemme? De fleste farlige produkter er «Made in China», men det betyr ikke at alle kinesiske produkter er dårlige.

Dinside og andre medier skriver jevnlig om farlige produkter eller varer som trekkes tilbake. Det siste året har vi blant annet advart mot

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer