Biltips ved autobahn-kjøring

Bilen utsettes for store påkjenninger når du kjører mange timer i høy hastighet på autobahn i Tyskland og motorveiene rundt i Europa. For å unngå mekaniske problemer bør du følge noen enkle tips for at bilen din skal ha det bra på turen.

Biltips ved autobahn-kjøring
Publisert

Det er selvsagt viktig at bilen din er i god teknisk stand før du legger ut på en langtur på motorveiene. Hvis ikke bilen har vært på service på en stund, er det lurt å få et verksted til å sjekke at alt er som det bør være for en slik tur.

Kjøring på motorveier i høy fart over lengre tidsrom krever faktisk mye av bilen. NAF gir følgende anbefalinger og forklaringer:

Tips fra NAF

Gi bilen en sjanse til å akklimatisere seg. Ikke overbelast motoren med for høye hastigheter i begynnelsen – de første 25 milene er særlig kritiske. (Sotavleiringer på stempeltoppene kan ta fyr og brenne hull i stemplene. Tar du det pent i begynnelsen, forsvinner soten raskt av seg selv).

Sjekk nivået på motoroljen ofte – minst hver gang du fyller bensin. Ha også med en liter i reserve. (Både olje- og bensinforbruket kommer til å øke kraftig hvis du kjører i høye hastigheter med tungt lastet feriebil).

Når du tar pauser ved motorveien bør motoren gå på tomgang et par minutter før du slår av tenningen – og vent da selvsagt med bensinfylling til tenningen er av. (Når kjølingen fra vifte og fartsvind opphører, stiger motortemperaturen voldsomt. Ventilene tar skade).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer