Biturbo Volvomotor med 650 hk

Vi gleder oss til Goodwood Revival. Der skal Noble vise sin nye råtass av en supersportsbil.

Foto: Noble
Foto: Noble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kunne nylig avsløre at McLaren skal lansere en ny supersportsbil i sin særegne tradisjon etter å ha produsert en bil som var et kompromiss med Mercedes: Nemlig Mercedes SLR McLaren, som avslutter sin karrière i år.

McLaren-konkurrent

Men i Storbritannia er det ikke bare McLaren som dyrker konseptet med kompromissløse sportsbiler; merket Noble er også kjent blant de sanne entusiastene som en meget kompetent produsent av denne typen bil. Firmaet ble grunnlagt av Lee Noble for ti år siden og har produsert sportsmodellene M10, M12, M14 og M15.

Førers eget ansvar

Og nå har altså Noble publisert bilder og data angående den nyeste kreasjonen, M600, som er en videreutvikling av M15. Nobles toppsjef Peter Boutwood uttaler at bilen er designet for å gi føreren en total, direkte og "ukorrupt" kjøreopplevelse; han skal selv ha den fulle kontroll over kjøringen. Det innebærer at bilen ikke leveres med blokkeringsfrie bremser og selvsagt ikke med antiskrenssystem (ESP). Antispinnkontrollen kan for sin del slås helt av.

Yamaha V8

Når det gjelder motorisering annonserer Boutwood at 650 hestekrefter og et dreiemoment på 800 newtonmeter vil være tilgjengelige, med mulighet for å velge effekttrinn på 550 og 450 hestekrefter - for eksempel etter føre eller veibeskaffenhet. Disse rå kreftene hentes ikke fra Fords sekssylindrede motor som tidligere men fra Volvos 4.4 V8. Vel, motoren er riktignok V8-motoren som sitter i Volvomodellene XC90 og S80, men når sant skal sies er det i bunn og grunn Yamaha som står bak. Motoren er utstyrt med to Garrett turboladere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer