Over 50 prosent økning: Pass på - i dag smeller det!

Black Friday er blitt en ny, stor bulkedag

På Black Friday i fjor registrerte Gjensidige mer enn 50 prosent flere typiske parkeringsskader på biler enn gjennomsnittet for de andre dagene i november.

BLACK FRIDAY-STRESS: – Med større fokus på de gode tilbudene enn trafikken rundt, blir det mange bulker på Black Friday, konstaterer Jan Fleinsjø i Gjensidige. Foto: Gjensidige
BLACK FRIDAY-STRESS: – Med større fokus på de gode tilbudene enn trafikken rundt, blir det mange bulker på Black Friday, konstaterer Jan Fleinsjø i Gjensidige. Foto: Gjensidige Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene før jul har normalt vært de store bulkedagene i Norge. Nå har den populære handledagen Black Friday overtatt.

Butikkene strømmer over av gode tilbud, ofte i begrenset antall eller tidsrom, folk stresser av sted for å handle. For noen blir dagen svartere enn for andre, med en bulket bil som resultat.

Kaotisk handledag

- Økningen i antall bulker kan spores til de mange kaotiske situasjonene som oppstår både i trafikken og på parkeringsplasser i forbindelse med den stadig mer omtalte handledagen, sier bilmekaniker Jan Fleinsjø i Gjensidige.

- De gode tilbudene lokker flere folk til butikk enn vanlig, noe som gjerne fører til mer stress og kaos på parkeringsplassen. I tillegg til flere folk og kjøretøy, er kanskje fokuset til enkelte mer på kuppene man kan gjøre enn på trafikksituasjonen rundt, sier han.

Dette er noen av hans råd for å unngå bulk på Black Friday:

Fire gode tips

  • Hvis du har mulighet: Bruk kollektivtransport for å minske antall biler rundt butikker og kjøpesentre.
  • Parker gjerne et stykke unna inngangen til butikken.
  • Rygg inn når du skal parkere. Da har du bedre oversikt når du skal ut igjen. Stress ned og bruk god tid!
  • Er du uheldig og bulker en annen bil, legg igjen beskjed til den andre parten. Skriv alltid skademelding og få bilen kontrollert av et skadeverksted – mange skader er usynlige for et utrent øye.

8 av 10 stikker av

I fjor fikk forsikringsselskapene over 56.000 skademeldinger med typiske parkeringsskader. For alle som får bulket bilen på Black Friday, er det heller ingen trøst i en undersøkelse som If forsikring nylig gjennomførte. Den konkluderer med at åtte av ti bilister som kjører på andre biler, stikker av uten å legge igjen beskjed med kontaktinformasjon til den andre parten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer