Blankt og lekkert i Frankfurt

Frankfurt og Paris veksler om den store europeiske bilutstillingen. I år er det Frankfurt som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert
Porsche 911 Turbo kabriolet.
Porsche 911 Turbo kabriolet. Vis mer
Kirkekrakk fra Daewoo.
Kirkekrakk fra Daewoo. Vis mer


Årets IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), nummer 60 i rekken, vil vise 125 verdenspremierer. Av disse er 60 helt nye modeller. Første IAA-utstilling ble holdt på Hotel Bristol i Berlin i 1897. På årets utstilling har produsentene 215.000 kvadratmeter å boltre seg på, og en regner med at rundt 850.000 mennesker vil besøke utstillingen.

Lekker litt

Bilbransjen er ikke verdens flinkeste til å holde på hemmeligheter. De som følger med på DinSide vil ha sett en del av bilene tidligere. Dels i form av spionbilder, og også en del i form av modeller lansert på andre markeder enn det europeiske. En del bilder dukker også opp som styrte lekkasjer i en markedsføringsplan.

Bildene fra utstillingen kommer fra vår samarbeidspartner Automedia, de samme som forer oss med spionbilder fra alle verdens hjørner.

Kompaktkampen

Årets stor duell står tyskerne for. Viktige biler som Opel Astra og Volkswagen Golf vises for første gang under IAA. Golfen dukker opp på markedet før jul, og vil på den måten få et forsprang på en arg konkurrent.

Andre spennende premierer er BMW X3 og 6-serie, Subaru Legacy, Volvo S40, SLR fra Mercedes-Benz og Porsche 911 Turbo Cabriolet + masse annet spennede. Følg med utover uken. I morgen er det nok en bolk med det siste fra Frankfurt.

Siste bilshow i Amsterdam finner du her.
Siste bilshow i Barcelona finner du her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer