Test: Land Rover Discovery varebil

Blant de dyreste varebilene på markedet

Gedigen plass, gedigen følelse.

FELLES FORMSPRÅK: Fronten er veldig lik det meste andre i Land Rover og Range Rover-sortimentet. Sjekk vindusviskerne som står i vintermodus. Foto: Rune M. Nesheim
FELLES FORMSPRÅK: Fronten er veldig lik det meste andre i Land Rover og Range Rover-sortimentet. Sjekk vindusviskerne som står i vintermodus. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Land Rover har virkelig spyttet ut bilmodeller de siste årene. Det er blitt såpass mange at de nå ønsker å differensiere tydligere i etter hvert tre hovedgrupper: Range Rover, som skal stå for luksusen, Land Rover som skal være folkemodellene og Defender som vil komme som en serie modeller som skal være enda mer hardcore.

Blant dagens sju modeller, er Discovery den største og mest praktiske, takket være en skikkelig oppblåst hekk. Det er også den eneste de har som er tilgjengelig som varebil.

Dens luksuriøse konkurrenter er blant annet Volvo XC90, Toyota Land Cruiser, Mercedes GLS og G, Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade.

Det finnes billigere SUV-varebiler også Ssangyong Rexton, Mitsubishi Pajero, Kia Sorento, Jeep Wrangler fås også på grønne skilter.

Varebil

Varebilen sto for 76 prosent av salget i 2017. Det kreves ikke store inngrep for å få Discovery som varebil. Kun et par snitt i taktrekket og et par plasthjørner for å få inn den imaginære varebilboksen, samt forhøyet gulv ved fotbrønnen og gitter mellom varerom og kupe.

Løsningen bærer preg av regler fremfor funksjon. Bagasjeromsgulvet fra femseteren ligger der fortsatt og det nye gulvet der baksetene var, flukter med gulvet under platen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer