Test: DS 7 Crossback E-Tense 4x4

Blant de gjerrigste

Lavt forbruk og firehjulstrekk som overrasker er blant høydepunktene i DS 7 Crossback.

ENDELIG: DS 7 har vært i landet et års tid allerede, men det er først nå den er norgesaktuell. Nå er den nemlig blitt ladbar og har fått drift på alle fire. Foto: DS Automobiles
ENDELIG: DS 7 har vært i landet et års tid allerede, men det er først nå den er norgesaktuell. Nå er den nemlig blitt ladbar og har fått drift på alle fire. Foto: DS Automobiles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For de som ikke har fått det med seg: DS Automobile er det nye luksusbilmerket fra Frankrike, utsprunget fra Citroën, og deres serie med DS-biler, i 2015. I 2017 ble det et eget bilmerke, og vi kjører toppmodellen.

DS 7 har levd en tilbaketrukket tilværelse i Norge i ett års tid allerede. Det er en romslig SUV med en 1,6 liters bensinmotorer på 180 og 225 hester, samt en 2.0 diesel på 180 hester. Alle med åttetrinns automat og 22 cm bakkeklaring - men bare med forhjulstrekk.

Men nå blir den endelig ordentlig klar for Norge - med noen gode salgsargumenter:

  • Ladbar hybrid, med opp til 58 km rekkevidde (WLTP)
  • Firehjulstrekk
  • 300 hk og 520 Nm effekt
  • Forbruk på rekordlave 0,32 l på mila (WLTP)
  • Like god plass i bagasjerommet som sine fossile søsken

Slik er hybridlinjen

En 1,6 liters turbomatet bensinmotor på 200 hester er koblet sammen med to elmotorer på 110 hester hver. En mellommotor og en åtte-trinns automatkasse, den andre mellom bakhjulene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer