Uten forsikring

Ble gjeldsslave etter krasj

Bilføreren fra Rogaland kolliderte i et kryss i høy hastighet. Skadene på motpartens bil og autovernet beløp seg til 765 000 kroner. Han må betale alt selv.

REGNING PÅ 765 000: Etter å ha krasjet med en annen bil, fikk mannen som kjørte uten forsikring et regresskrav fra Trafikkforsikringsforeningen på 765 000 kroner. Bildet er tatt ved en annen anledning. Illustrasjonsfoto: Rune Korsvoll

REGNING PÅ 765 000: Etter å ha krasjet med en annen bil, fikk mannen som kjørte uten forsikring et regresskrav fra Trafikkforsikringsforeningen på 765 000 kroner. Bildet er tatt ved en annen anledning. Illustrasjonsfoto: Rune Korsvoll

Vis mer
Publisert

Dette er bare ett eksempel på hva det kan føre med seg å kjøre en bil uten forsikring. Regresskravet fra Trafikkforsikringsforeningen etter skader kan gjøre deg til gjeldsslave.

Etter at forsikringsselskapene fikk jobben med å kreve inn det som tidligere het årsavgiften, nå trafikkforsikringsavgiften, har antall uforsikrede kjøretøyer gått kraftig ned.

Likevel er det akkurat nå 28 000 biler uten noen form for forsikring ute og kjører på norske veier. Det til tross for at det er lovpålagt med ansvarsforsikring på registrerte kjøretøyer.

Kjører du en slik bil og kommer ut for en ulykke, kan konsekvensene bli svært store. Du kan rett og slett bli gjeldsslave for livet.

Du må betale skaden

– Vi frykter at dårlig råd og vanskelige økonomiske tider for mange skal få flere til å droppe denne lovpålagte forsikringen. Jeg har stor forståelse for trange tider, men dette er en forsikring kjøretøyeiere må ta med inn i beregningen. Konsekvensene kan ellers bli store, sier leder i Trafikkforsikringsforeningen, Roger Stenseth.

Hvis et uforsikret kjøretøy forårsaker skade, blir eieren økonomisk ansvarlig. Trafikkforsikringsforeningen betaler ut erstatning til skadelidte, men erstatningsbeløpet kreves i sin helhet tilbake fra den uforsikrede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer