Blinklys-bøllene irriterer mest

Norske bilister er sinna i trafikken, spesielt på hverandre.

Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse av hva som irriterer oss mest når vi kjører bil, viser de fleste svarene at andres oppførsel, eller mangel på oppførsel, er det mest plagsomme.

42 prosent av de spurte mener bilistene har blitt mer egoistiske de siste årene, og de eldste sjåførene er de som klager mest på egoisme hos andre.

Det som plager oss aller mest er slurv med blinklus. Åtte av ti spurte i undersøkelsen irriterer seg over billister som ikke signaliserer med blinklys. Irritasjonen er jevnt fordelt på kjønn og aldersgrupper.

Venstrefilterroristene: Nesten alle kjører feil på motorveienNordmenn kan ikke kjøre på motorveiSe hva som irriterer oss mest i trafikken

– Altfor mange ulykker skjer fordi bilister slurver med elementære trafikkregler. Vi ser at det som irriterer oss mest, er når andres oppførsel i trafikken øker risikoen for ulykker og skader, slik som når bilen bak oss holder for kort avstand, sier Jack Frostad, informasjonsdirektør i IF.

De over 50 og kvinnelige bilister irriterer seg mest over råkjøring, mens de under 30 irriterer seg over sneglekjørere.

De farligste bilfargene115 mil med ekstra biler

En av årsakene til at vi lar oss irritere, kan være at det er flere biler og tettere trafikk på veiene enn før. Statens vegvesen har de tre siste årene registrert en trafikkøkning på åtte prosent. I samme periode har det kommet 250.000 ekstra biler på veiene. Plassert etter hverandre, vil disse dekke veistrekningen fra Oslo til Bodø (115 mil).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer