Blir den verdens raskeste?

Koenigsegg forbereder helt ny modell.

Blir den verdens raskeste?
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det en drøy uke igjen til vårens store eventyr for bilelskere - bilmessen i Genève - bryter løs.

Quant

Der kommer i følge planen den svenske supersportsbilprodusenten Koenigsegg til å vise sin helt nye modell, Quant. Det eneste vi har av konkrete indikasjoner på hva denne modellen egentlig er, er det bildet som er blitt sluppet og som vi kan gjengi her.

GT?

Det dreier seg visstnok om en helt ny plattform, og vil dermed være den andre helt nye modellen fra Koenigsegg. I og med at bildet bare viser bilen forfra er det vanskelig å spekulere i lay-out, men rykter som verserer i medieverden går ut på at det vil være fire sitteplasser i bilen og at det kanskje dreier seg om en GT-type sportsbil.

Minimum 800 hk

Uansett er det ingen tvil om at bilen vil bli noe av det mest ekstreme i sin klasse, med minimum 800 hestekrefter og forrykende ytelser. Både chassis og karosseri vil nok, Koenigsegg-tradisjonen tro, være bygget i karbonfiber og effekt/vekt-forholdet bli eksemplarisk.

Dobbelkløtsj

En ny dobbelkløtsjgirkasse skal også være klar til Genève-utstillingen og bli tilgjengelig i den allerede eksisterende modellen CCX.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer