Opel Mokka

Blir dette Opels bestselger?

Sporty SUV til under 300.000 kroner

NORGESBIL: Opel Mokka er en liten elektrisk SUV. Med frekk look, frekk pris og grei rekkevidde, kan det plutselig bli mange som kommer til å velge Opel igjen. Foto: Opel
NORGESBIL: Opel Mokka er en liten elektrisk SUV. Med frekk look, frekk pris og grei rekkevidde, kan det plutselig bli mange som kommer til å velge Opel igjen. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opel lanserer en helt ny generasjon av sin lille SUV-Mokka. Den blir mindre enn forgjengeren, men den store nyheten er at den blir tilgjengelig med elektrisk drift. I Norge vil man trolig ikke selge noe annet til privatpersoner.

At ny Mokka kommer nå og blir i denne størrelsen bør ikke overraske noen. De er nylig kjøpt av PSA-konsernet og allerede nå deler Opel Corsa plattform med Peugeot 208 og DS 3 Crossback.

Det er denne plattformen som også brukes på nye Mokka og Peugeots motsvar, 2008 også. Den elektriske utgaven e-2008, kan fort bli Peugeots viktigste modell i Norge i år fordi man får en elektrisk SUV som mange familier vil kunne klare seg fint med.

Sammenliknet med forgjengeren er nye Mokka 12,5 centimeter kortere, men bagasjerommet er bare 6 liter mindre. Nå 350 liter.

Men akselavstanden er to millimeter lenger, så plassen inni blir trolig ikke dårligere.

Den nye plattformen gjør at nye Mokka med tilsvarende motorisering blir 120 kilo lettere enn forrige Mokka

Opel forteller at Mokka-e, altså den elektriske versjonen, er 30 prosent stivere enn forgjengeren med bensinmotor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer