Blir du irritert over dette?

Da er du i godt FRP-selskap.

Ikke greit å kjøre eller gå her... Foto: Øyvind Paulsen
Ikke greit å kjøre eller gå her... Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten alle FRP-ere irriterer seg over dårlige veier, mens en stor andel av høyrefolk irriterer seg over bilister som kjører saktere enn fartsgrensen. Norske bilisters partitilhørighet viser seg i oppfatninger rundt vei og trafikk. Det viser en undersøkelse på et representativt utvalg av 1.900 nordmenn, utført av Perduco for IF Skadeforsikring.

Les også: Lett for å koke over bak rattet? Du er i godt selskap ...

Dårlige veier til høyre i landskapet

Blant SV-velgerne er 34 prosent i stor grad irritert over dårlig veistandard og 17 prosent i svært stor grad irritert. Det i kontrast til FRPerne der hele ni av ti irriterer seg over dårlige veier, mens åtte av ti høyrevelgere reagerer på samme måte.

Uenighet om fart

Mens syv av ti i FRP og Høyre irriterer seg over bilister som kjører saktere enn fartsgrensen, plager dette bare halvparten av velgerne i KrF og SV.

64 prosent av KrFs velgere irriterer seg imidlertid over bilister som kjører for fort, mens bare 44 prosent av høyrevelgerne og 40 prosent av fremskrittspartivelgerne gjør det samme.

- Dette gjenspeiler nok i noen grad ulike holdninger til hva som skaper farlige situasjoner og forsinkelser, sier informasjonsdirektør i IF skadeforsikring, Jack Frostad, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.