Blir du irritert over dette?

Da er du i godt FRP-selskap.

Ikke greit å kjøre eller gå her... Foto: Øyvind Paulsen
Ikke greit å kjøre eller gå her... Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten alle FRP-ere irriterer seg over dårlige veier, mens en stor andel av høyrefolk irriterer seg over bilister som kjører saktere enn fartsgrensen. Norske bilisters partitilhørighet viser seg i oppfatninger rundt vei og trafikk. Det viser en undersøkelse på et representativt utvalg av 1.900 nordmenn, utført av Perduco for IF Skadeforsikring.

Les også: Lett for å koke over bak rattet? Du er i godt selskap ...

Dårlige veier til høyre i landskapet

Blant SV-velgerne er 34 prosent i stor grad irritert over dårlig veistandard og 17 prosent i svært stor grad irritert. Det i kontrast til FRPerne der hele ni av ti irriterer seg over dårlige veier, mens åtte av ti høyrevelgere reagerer på samme måte.

Uenighet om fart

Mens syv av ti i FRP og Høyre irriterer seg over bilister som kjører saktere enn fartsgrensen, plager dette bare halvparten av velgerne i KrF og SV.

64 prosent av KrFs velgere irriterer seg imidlertid over bilister som kjører for fort, mens bare 44 prosent av høyrevelgerne og 40 prosent av fremskrittspartivelgerne gjør det samme.

- Dette gjenspeiler nok i noen grad ulike holdninger til hva som skaper farlige situasjoner og forsinkelser, sier informasjonsdirektør i IF skadeforsikring, Jack Frostad, i en pressemelding.

Les også: Vil ikke kjøre trygt

Tverrpolitisk enighet

Din mening:

Hva irriterer deg mest? (Avsluttet)
Dårlig veistandard(32%) 376
Bilister som kjører saktere enn fartsgrensen(26%) 301
Bilister som ikke bruker blinklys(15%) 171
Bilister som holder for kort avstand til bilen foran(14%) 162
Bilister som sniker i køen(9%) 111
Bilister som kjører for fort(3%) 35
Bilister som snakker i mobil uten head-sett(2%) 23
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Uansett partitilhørighet irriterer imidlertid åtte av ti seg over bilister som ikke bruker blinklys, og bilister som ikke holder avstand til bilen foran.

- Folk opplever det som svært trafikkfarlig å ligge for tett opp til bilen foran. Ifølge FNHs statistikk inntraff det i fjor mer enn 55.000 skader p.g.a. påkjørsel bakfra, og med erstatningskostnader på nær 900 millioner kroner, sier Frostad.

Les også: Blinklys-bøllene irriterer mest

Skravlete venstrefolk?

Til sist tar vi med en kuriøs forskjell: Venstrevelgere er de som i alle minst grad lar seg provisere av bilister som snakker i mobiltelefon uten head-sett. Skal vi utlede fra dette at venstrevelgerne er de mest skravlete?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer