VW ID Space Vizzion i 2023

Blir første el-stasjonsvogn

Om et par år kan Volkswagen være det første merket som lanseres elektrisk stasjonsvogn. Og den skal få heftig rekkevidde.

ENDELIG ELEKTRISK STASJONSVOGN: Mange familier kunne hatt godt av en stasjonsvogn i elektrisk utgave. Nå ser det ut til at Volkswagen skal bli først, med ID Space Vizzion - som muligens kan få navnet ID.6 når den kommer i 2023. Illustrasjon: Volkswagen
ENDELIG ELEKTRISK STASJONSVOGN: Mange familier kunne hatt godt av en stasjonsvogn i elektrisk utgave. Nå ser det ut til at Volkswagen skal bli først, med ID Space Vizzion - som muligens kan få navnet ID.6 når den kommer i 2023. Illustrasjon: Volkswagen Vis mer
Publisert

Stasjonsvogn med 70 mil elektrisk rekkevidde. Det er musikk i mange nordmenns ører. Og det er hva de kan få, når VW ID Space Vizzion trolig kommer på markedet om et par år.

ID Space Vizzion er det foreløpige navnet på stasjonsvognutgaven av sedanen ID Vizzion. Flere steder, blant annet hos Autocar, omtales disse to bilene som ID.6. Internt kalles den for Aero-B av produsenten.

Ifølge VWs utviklingssjef, Frank Welsch, blir Passats elektriske motsats lansert i 2023 og kunne leveres til kunder samme år.

Ligner Passat

Det er ikke lenge siden vi skrev om at VW Passat, en ordentlig stasjonsvogn-bestselger i Norge, kunne få nytt liv som elbil. Passat vil trolig få leve videre, men Space Vizzion vil være en helt ny modell.

Den vil imidlertid tilsvare Passat i størrelse og samtidig matche det innvendige rommet til storebror Phaeton, som forøvrig er avsluttet. Space Vizzion skal også produseres på samme tyske fabrikk i Embden som Passat og Arteon. Der skal også ID.4 og ID.5 produseres fra 2022, skriver svenske Auto Motor Sport.

Fristende specs

Ifølge Autocar er det relativt mye som er kjent om ID Space Vizzion. Blant annet skal den bygges på samme plattform som ID.3, ID.4 og ID.5 (MEB).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer