Sony Vision-S Concept

Blir neppe realitet

Mange hev seg over nyheten om at den japanske elektronikk-produsenten Sony skulle lage elbiler. Men japanerne har en annen plan.

NY ELBIL: Sony-sjef Kenicho Yoshida overrasket alle da han presenterte Sony Vision S - en prototype av en elbil i fjor. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare litt over ett år siden Sony overrasket motor- og elektronikk-verdenene med konseptet Vision-S på CES-messa i Las Vegas. Den egenutviklede elbilen skapte stor begeistring.

Det gjorde den også da den igjen ble vist fram på CES 2021 tidligere i januar i år. Og spesielt da Vision-S ble fotografert på en testrunde i Alpene. «Sony-bilen blir virkelighet» var overskrifter som gikk igjen. Her hadde Sony virkelig truffet spikeren på hodet!

Men ...

Andre planer

... nå later det til at verden har misforstått. En Sony-kilde sier nemlig til nettstedet Car and Driver at elektronikk-giganten har andre planer med elbilkonseptet og at Vision-S ikke er ment for masseproduksjon.

– På nåværende tidspunkt har vi ingen planer om å selge bilen, sier talspersonen.

Derimot er planen å benytte bilen til test av annen teknologi. Sony er nemlig mer interessert i å bistå i utviklingen av framtidens mobilitet - som selvkjørende biler og multimedia.

– Gjennom våre krefter innen bilder og sanser, har vi som mål å bidra både til sikker og troverdig autonom kjøring, mens vi samtidig skal levere en kraftig underholdningsopplevelse, sier Sony-kilden ifølge Car and Driver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer