Aston Martin DBX avslørt

Blir neste James Bond-bil en SUV?

Den kamuflasjefolierte bilen på disse bildene er Aston Martins kommende SUV, og som konseptbilen fra 2015 får den navnet DBX.

SÅ GJØRMA SPRUTER: Dette maskerte eksemplaret av den kommende Aston Martin-SUV-en er observert i Wales, der Rally Wales kjøres hver vinter. Foto: Aston Martin
SÅ GJØRMA SPRUTER: Dette maskerte eksemplaret av den kommende Aston Martin-SUV-en er observert i Wales, der Rally Wales kjøres hver vinter. Foto: Aston Martin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars 2015 viste Aston Martin frem det de presenterte som en fireseters og todørs luksus-GT, men med en stil som var ganske fjern fra den allerede eksisterende Rapide.

Den var nemlig en smule høyere og stuttere. Den fikk navnet DBX. Bokstaven X førte tankene hen på crossovere og det var da også det den fremsto som - en krysning mellom SUV og sportskupé.

Utfordrende, før ...

Aston-sjefen Dr. Andy Palmer uttalte den gangen at den ikke var en nær produksjonsklar bil, men er blitt til for å utfordre konvensjonene i bilverdenen.

Tre og et halvt år senere viser Aston Martin igjen en DBX, men denne gangen utfordrer de ikke konvensjoner i bilverdenen - dette er helt klart en ganske tradisjonelt utformet SUV.

... og nå

Derimot utfordrer de sine egne konvensjoner, for med denne bilen vil Aston føye seg til en lang liste med bilprodusenter man for noen år siden aldri ville trodd kom til å lansere en SUV. Det blir også den fjerde britiske luksusbilprodusenten som gjør det inntil nylig utenkelige, etter Jaguar, Bentley og Rolls-Royce!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer