Aston Martin DBX avslørt

Blir neste James Bond-bil en SUV?

Den kamuflasjefolierte bilen på disse bildene er Aston Martins kommende SUV, og som konseptbilen fra 2015 får den navnet DBX.

SÅ GJØRMA SPRUTER: Dette maskerte eksemplaret av den kommende Aston Martin-SUV-en er observert i Wales, der Rally Wales kjøres hver vinter. Foto: Aston Martin
SÅ GJØRMA SPRUTER: Dette maskerte eksemplaret av den kommende Aston Martin-SUV-en er observert i Wales, der Rally Wales kjøres hver vinter. Foto: Aston Martin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars 2015 viste Aston Martin frem det de presenterte som en fireseters og todørs luksus-GT, men med en stil som var ganske fjern fra den allerede eksisterende Rapide.

Den var nemlig en smule høyere og stuttere. Den fikk navnet DBX. Bokstaven X førte tankene hen på crossovere og det var da også det den fremsto som - en krysning mellom SUV og sportskupé.

KLASSISK SUV-PROFIL: Den kan se ut som en krysning av Porsche Macan og Jaguar F-type og noen vil nok synes silhuetten er skuffende tradisjonell. Foto: Aston Martin
KLASSISK SUV-PROFIL: Den kan se ut som en krysning av Porsche Macan og Jaguar F-type og noen vil nok synes silhuetten er skuffende tradisjonell. Foto: Aston Martin Vis mer

Utfordrende, før ...

Aston-sjefen Dr. Andy Palmer uttalte den gangen at den ikke var en nær produksjonsklar bil, men er blitt til for å utfordre konvensjonene i bilverdenen.

Tre og et halvt år senere viser Aston Martin igjen en DBX, men denne gangen utfordrer de ikke konvensjoner i bilverdenen - dette er helt klart en ganske tradisjonelt utformet SUV.

... og nå

Derimot utfordrer de sine egne konvensjoner, for med denne bilen vil Aston føye seg til en lang liste med bilprodusenter man for noen år siden aldri ville trodd kom til å lansere en SUV. Det blir også den fjerde britiske luksusbilprodusenten som gjør det inntil nylig utenkelige, etter Jaguar, Bentley og Rolls-Royce!

PÅMALT GRILL: Bortsett fra den generelle fasongen er det ikke så lett å gjøre seg opp en mening om hvordan den nye Aston-SUV-en blir seende ut. Foto: Aston Martin
PÅMALT GRILL: Bortsett fra den generelle fasongen er det ikke så lett å gjøre seg opp en mening om hvordan den nye Aston-SUV-en blir seende ut. Foto: Aston Martin Vis mer

Nesten kjedelig profil

Sett fra siden har DBX en nesten skuffende tradisjonell SUV-silhuett, mens Aston-personligheten skinner mer gjennom sett forfra eller bakfra.

Vi aner at det er lagt opp til dobbel hekkspoiler og klassisk Aston-grill, som vi kunne ønsket litt mer høyreist. Men dette er antakelig ikke noen endelig produksjonsbil og det kan nok komme endringer før lansering.

Mens konseptbilen var en elbil, ser vi at denne prototypen, derimot, har eksosrør og dermed går på mer tradisjonelt drivstoff. Men det er å forvente at elektrifisert utgave vil dukke opp med tid og stunder.

RØR: Dette er åpenbart ikke en elbil ... Foto: Aston Martin
RØR: Dette er åpenbart ikke en elbil ... Foto: Aston Martin Vis mer

Rally-omgivelser

Vi får ikke vite så mye annet enn at dette er bilder Aston Martin selv har sendt ut og at det dreier seg om testkjøring av en prototype der hvor Rally Wales, en av konkurransene i Rally-verdensmesterskapet, avholdes.

At den tross sin høyreiste profil har sportslige ambisjoner kombinert med gode evner utenfor asfalten, er dermed klart.

Ingen tekniske data er offentliggjort, men DBX skal bygges på produsentens nye fabrikk i St. Athan - i nettopp Wales.

Det vil med andre ord komme en fortsettelse på denne historien etter hvert. Kanskje vil dette bli James Bonds neste bil? Det er vel på tide han skaffer seg en SUV han også...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer