Pris på Nissan Leaf

Blir Norges beste elbilkjøp

Nok en gang kutter Nissan prisen på Norges mest solgte elbil-modell. Nå kan du kjøpe en ny Leaf for 210 000 kroner.

SVÆRT BILLIG: Nissan Leaf er stor som en VW Golf, men blir nå billigere enn lille VW e-UP. Et bedre elbilkjøp enn dette er vanskelig å finne akkurat nå. Foto: Nissan
SVÆRT BILLIG: Nissan Leaf er stor som en VW Golf, men blir nå billigere enn lille VW e-UP. Et bedre elbilkjøp enn dette er vanskelig å finne akkurat nå. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kampen om elbil-kundene blir tøffere og tøffere. Stadig nye modeller kommer på markedet. Det betyr at bilene som har vært i butikken i noen år må anstrenge seg for å holde på kundene. Å kutte prisen er ett virkemiddel som fungerer.

Flere kutter prisen

Vi har tidligere fortalt hvordan norske importører kutter prisene for å henge med i kappløpet. For noen uker siden satte VW ned prisen på ID.3 med rundt 25 000 kroner og introduserte en ny billigmodell til 284 000 kroner.

Hyundai kuttet prisen på elektriske Kona fra 400 000 til 330 000 kroner. En ny utgave av Polestar 2 ble over natten 80 000 kroner billigere enn bilen som til nå har vært i butikken.

NORGES MEST SOLGTE: Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil. - Vi har planer om fortsatt å selge mye Leaf framover, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge. Foto: Nissan
NORGES MEST SOLGTE: Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil. - Vi har planer om fortsatt å selge mye Leaf framover, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge. Foto: Nissan Vis mer

Svært god pris

Nissan Leaf er Norges mest solgte elbilmodell med snart 70 000 biler. Fra august kan du kjøpe en Leaf for 210 000 kroner – 35 000 kroner under kampanjeprisen på dagens billigste utgave. Leaf blir dermed en av Norges billigste elbiler - klart rimeligst av alle bilene i den såkalte Golf-klassen. Den blir mye billigere enn en Renault Zoe og billigere enn småbilene VW e-Up og Fiat e500.

Norges beste elbilkjøp

Leaf blir etter dette det beste elbilkjøpet du kan gjøre, dersom du er på jakt etter en enkel og grei elbil med plass til fem og ikke har behov for den aller lengste rekkevidden. Du får en billig og splitter ny bil med plass til fem, bagasjeplass på 435 liter og fem års garanti.

- Vi har planer om fortsatt å selge mye Leaf framover, derfor tilpasser vi prisene. Denne nye Visia-modellen får litt mindre utstyr enn dagens utgaver, men har fortsatt den samme gode størrelsen. Den har det samme batteriet som dagens Acenta-modell, som skal gi en rekkevidde på 270 kilometer, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge.

KUTTER UTSTYR: For å få til den lave prisen, kutter Nissan noe av utstyret. Noe av det er viktig - det meste uviktig. Foto: Nissan
KUTTER UTSTYR: For å få til den lave prisen, kutter Nissan noe av utstyret. Noe av det er viktig - det meste uviktig. Foto: Nissan Vis mer

Kutter utstyr

De viktigste forandringene i utstyret er at LED-lyktene erstattes av vanlig halogen og at ombordladeren blir på bare 3,6 kw. For alle med ladeboks hjemme, betyr det at ladingen kan gå noe tregere. I tillegg fjernes varmepumpa som er med på å opprettholde rekkevidden i kaldt vintervær. Du får heller ikke mørke vinduer bak og det elektroniske håndbrekket erstattes av et manuelt. I tillegg får du fire høyttalere i stedet for åtte. For de fleste blir ikke dette noe stort savn.

Samtidig som Nissan lanserer denne billigutgaven, kutter de også prisen på eksisterende modeller med mellom 20 000 og 30 000 kroner. Det betyr at billigste utgave av Leaf med det store 64 kWt batteriet og rekkevidde på 385 kilometer, koster fra 310 970 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer