Fiat Panda

Blir Norges billigste elbil

Det er lenge siden Fiat har vært et merke å regne med i Norge. Det kan snu med denne nyheten.

SUPER-BILLIG: Hva prisen blir på nye, elektriske Fiat Panda er ennå usikkert. Fiat-sjefen lover at den skal få en utrolig pris. Vi tipper at billigste utgave kommer ned mot 150 000 kroner. Den kommer til å være basert på konseptbilen Centoventi. Foto: Fiat
SUPER-BILLIG: Hva prisen blir på nye, elektriske Fiat Panda er ennå usikkert. Fiat-sjefen lover at den skal få en utrolig pris. Vi tipper at billigste utgave kommer ned mot 150 000 kroner. Den kommer til å være basert på konseptbilen Centoventi. Foto: Fiat Vis mer
Publisert

Fram til nå har lille Daia Spring vært tippet å bli den nye, superbillige elbilen i Norge. I Europa er den allerede blitt en salgssuksess. Nå bekrefter Renault at bilen ikke er på planen for Norge i 2022. Årsaken skal først og fremst være at den ikke har det utstyret som skal til for å klare en tøff vinter.

Samtidig som den italienske fabrikken har fått ny importør i Norge, Bertel O Steen, som også selger Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Kia og flere andre merker, er Fiat i ferd med å ferdigstille en ny, liten Panda. Det er klart at den skal bli en ren elbil og at den skal bli svært billig.

En sovende kjempe

Hvor billig vet vi foreløpig ikke, men den vil bli priset godt under 500-modellen som er i salg i Norge i dag. Den koster fra 226 000 kroner, ifølge Kjøretøydata til Opplysningsrådet for veitrafikken.

- Dette skal være starten på en modell-rekke som skal vekke til live en sovende kjempe, sier Fiat-president Oliver Francois til engelske AutoExpress.

Den nye, norske Fiat-importøren bekrefter for DinSide at dette er en bil som de ønsker å ta til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer