Ny Volvo XC90 i 2022

Blir ren elbil

Volvo har oppsiktsvekkende nok bestemt seg for at den populære SUV-en XC90 bare skal bli elektrisk.

BLIR KUN ELEKTRISK: I et «skjult» innlegg melder Volvos utviklingssjef at neste års Volvo XC90 kun blir å se som elbil. Dermed kan de se ut til at merket blir helelektriske lenge før lovnaden om å bli det innen 2030. Foto: Virginia Mayo / NTB
BLIR KUN ELEKTRISK: I et «skjult» innlegg melder Volvos utviklingssjef at neste års Volvo XC90 kun blir å se som elbil. Dermed kan de se ut til at merket blir helelektriske lenge før lovnaden om å bli det innen 2030. Foto: Virginia Mayo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo har solgt 13 711 eksemplarer av XC90 i Norge. Gjennom to generasjoner har dermed svenskene hatt stor suksess med den store SUV-en her til lands, som godt kan kalles for en Norges-favoritt.

Skroter hybrid

Spesielt da andre generasjons ladbare hybrid, kalt T8, kom ufortjent bra ut av den norske avgiftskarusellen gikk salget som varmt hvetebrød i de litt mer bemidlede kretsene av befolkningen.

Til tross for ekstra høy vekt (grunnet elbatteriet) og kort elektrisk rekkevidde ble nemlig Volvo XC90 T8 en avgiftsvinner på det norske markedet. Det førte til at mange så sitt snitt til å få en stor premiumbil til en relativt «rimelig penge».

I utgangspunktet hadde Volvo varslet at også tredje generasjon av SUV-kongen deres ville komme i en ladbar hybrid-versjon. Men disse planene er nå skrotet. Ifølge flere medier ser svenskene nå på ladehybrider som en bestått overgangsfase, og at Volvo nå er klare for å øke elbil-trykket ytterligere.

Går foran

Det svenske nettstedet recharge.se skriver at nye XC90, på lik linje med de to forrige generasjonene, vil være først ute på ny plattform (SPA2), før andre biler i 60- og 90-serien vil følge etter - mest sannsynlig sedaner (S-serien), stasjonsvogner (V-serien) og SUV-er (XC-serien).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer