BMW- og Mercedes-produsent med elbil

Spennende fra Magna Steyr - elbil som vil kunne bli BMW, Mercedes, Saab eller Chrysler...

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Magna Steyr er kjent som kontraktsprodusent av blant annet BMW X3, Jeep Grand Cherokee og Commander, Mercedes G-klasse og Saab 9-3 kabriolet og vil i fremtiden også stå for produksjonen av Aston Martins nye luksussedan, Rapide.

67 hk, 150 km rekkevidde

I Genève viste de frem en snerten liten sak som de presenterte som et fremtidsrettet og alment utnyttbart konsept. Selve studien heter Mila EV og er en femdørs kombikupé som er fire meter lang og dermed vel egnet til bytrafikk. Den er utstyrt med en elektromotor som utvikler tilsvarende 67 hestekrefter og en litium-ion-batteripakke som skal sørge for en rekkevidde på opptil 150 kilometer med en ladetid begrenset til to og en halv time. Bilen har en tilleggsenergikilde i solceller plassert i glasstaket.

Integrert plattform

Magna Steyr hevder at hovedpoenget med bilen er å presentere en fullt integrert plattform for et elektrisk kjøretøy, som enhver bilprodusent kan benytte som basis for sitt eget produkt som for øvrig kan være både 100 % elbil, hybrid eller, takket være en fleksibel design, drevet av naturgass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer