BMW 2-serie Active Tourer: Den ladbare versjonen får en super pris

GTI-ytelser til familiebil-pris.

LADBAR GAVEPAKKE: Nok en gang gjør det norske avgiftssystemet at man kan gjøre et kupp ved å kjøpe en høy-ytelsesbil til samme pris som en ordinær utgave. 225ex Active Tourer er en fleksibil med GTI-ytelser som leveres med firehjulsdrift og automat til 352.000 kroner. Foto: BMW
LADBAR GAVEPAKKE: Nok en gang gjør det norske avgiftssystemet at man kan gjøre et kupp ved å kjøpe en høy-ytelsesbil til samme pris som en ordinær utgave. 225ex Active Tourer er en fleksibil med GTI-ytelser som leveres med firehjulsdrift og automat til 352.000 kroner. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW entret i fjor et for dem nytt marked: Nemlig fleksi- og flerbruksbil-markedet. 2-serie Active Tourer, basert på ny forhjulsdrevet plattform ble presentert for markedet vinteren 2014 og vi testkjørte den første gang i fjor sommer.

Nyheten er at bilen kommer i en ladbar hybridversjon i mars 2016. Nå er prisen klar, og den ser ut til å gjøre bilen til noe bortimot en gavepakke.

Rimelig i forhold til ytelser

Prisen på nye BMW 225xe Active Tourer plug-in hybrid er 352.500 kroner. Til sammenligning koster dagens 225ix Active Tourer 577.000 kroner - eller 225.000 kroner mer, også den med automat og firehjulsdrift.

Dette må med andre ord sies å være mildt sagt attraktivt for en familiebil med automat, firehjulsdrift og ytelser som en GTI, og BMW-importøren legger da heller ikke skjul på at de er fornøyde.

Fornøyd importør

- Dette blir den første flerbruksbilen med plug-in hybridteknologi på markedet, og det er gledelig å kunne tilby denne til en meget gunstig pris, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Til Dinside kan Gottschalk fortelle at importøren har et salgsmål på 1.200 eksemplarer av 225xe i 2016 - gitt at Norge får tilstrekkelig med eksemplarer når produksjonen starter i mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer