BMW 2-serie Active Tourer kommer som 7-seter

Hos BMW skjer endelig det Dinside skrev for over ni år siden!

HER ER BEVISET: BMW biter i det sure eplet og lager flerbruksbil med tre seterader. Bilen som her er fotografert av spionfotografene fra Automedia, er nok et eksempel på at man aldr skal si aldri. Foto: AUTOMEDIA
HER ER BEVISET: BMW biter i det sure eplet og lager flerbruksbil med tre seterader. Bilen som her er fotografert av spionfotografene fra Automedia, er nok et eksempel på at man aldr skal si aldri. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, det er ni og et halvt år siden vi fant kilder i Tyskland som mente BMW ville gjøre noe så uhørt som å produsere en 7-seters flerbruksbil.

Nå viser det seg et dette faktisk kommer til å skje - 10 år etter. Riktignok ikke akkurat slik det var forutsett den gangen - men så har da mye også endret seg underveis. I 2006 kom ny informasjon, hvorav en del var villedende, og forvirringen var komplett.

År med spekulasjon

Falske alarmer har det i mellomtiden ikke skortet på. Nye spekulasjoner om flerbruksbil, støttet opp av noen underlige bilder, kom i 2005 igjen. Da dreide det seg om utviklingen av det som skulle bli BMW 5 GT. I desember 2007 nærmet den seg konkretisering, kunne vi annonsere.

Så kom det

I november i fjor kunne vi fortelle at BMW kom med en produksjonsversjon av fleksibilen (kompakt flerbruksbil), de viste som konsept i Paris i 2012. Det ble BMW 2-serie Active Tourer. I sommer testet vi denne. Men det stopper altså ikke der.

Det endelige beviset

For bildene lyver ikke og det vi ser her er en klart større versjon, en syvseter - ifølge Automedia og andre som har undersøkt saken. Vi beveger altså inn i territoriet til biler som Volkswagen Touran, Peugeot 5008, Opel Zafira Tourer, Toyota Verso og nye Kia Carens. Men BMW-en vil naturligvis bli posisjonert resolutt på premium-nivå. BMW velger imidlertid ikke å lansere noe gedigent à la Mercedes R-klasse, som hadde en litt ubestemmelig posisjonering i markedet og som aldri tok helt av. Tredje seterad kommer nok til å begrense seg til to nødseter for voksne, eventuelt for barn over barnestol-alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer