BMW 3- og 4-serie nærmer seg

3-serie er BMWs uten sammenligning viktigste modell. Derfor har BMW holdt sine sprelske designere på stram line under uvtiklingen av den nye 3- og 4-serien.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens 3-serie kom allerede i 1998 og har dermed seks år på baken. Vår samarbeidspartner Automedia regner derfor med at nye 3-serie vil bli vist frem allerede på Geneve-utstillingen i mars og at salget vil starte høsten 2005.

Viktig bil

Nye 3-serie er en særdeles viktig bil for den tyske bilprodusenten. Dagens 3-serie utgjør nemlig bort i mot 60 prosent av det totale BMW-salget. Skulle neste generasjon få en dårlig mottakelse, vil dette bety økonomisk katastrofe for BMW. Derfor har de fleste regnet med at 3-serie vil få en langt mindre eksperimentelt design enn Z4 og X3 samt 1-, 5- og 7-seriene. De nyeste spionbildene ser ut til å bekrefte denne antakelsen - bilen på bildene er langt mykere i linjene enn de nevnte slektninger.

Ny navnepolitikk

I dag finnes det hele fem utgaver av 3-serie; sedanen, stasjonsvognen, kupeen, kabrioleten og Compakt-utgaven. Automedia regner med at også neste generasjon vil komme i mange varianter. Samtidig spekulerer Automedia i ett navneskifte. Mens sedanen og stasjonsvognen vil bære navnet 3-serie, vil kupeen og kabrioleten ifølge Automedia få navnet 4-serie. Dermed oppstår ett nytt system, der biler med to dører - Z4, 4-serie og 6-serie - vil kjennetegnes ved partallsnavn. Firedørsvariantene derimot - X3, X5, 1-serie, 3-serie, 5-serie og 7-serie - vil fortsatt bære oddetall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer