BMW 3-serie GT snart klar

Bilen vises offisielt på bilmessen i Geneve i mars.

Slik ser det ut når BMW bare mellom linjene ønsker å fortelle at en ny bil er på vei. Her i form av 3-serie GT. Foto: Baheerathan Vykundanathan
Slik ser det ut når BMW bare mellom linjene ønsker å fortelle at en ny bil er på vei. Her i form av 3-serie GT. Foto: Baheerathan Vykundanathan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da BMW kom med X6 var det mange som stusset og noen som jublet. Det samme skjedde med 5-serie GT, for hvorfor gjøre en sedan om til en kupé-lignende sak uten at det gjør nevneverdige utslag på plassen? Smaken er som baken, og noen syns dette er et glimrende tiltak.

Toyota + BMW = Sant

På'an igjen

Nå gjør BMW samme grepet en gang til, og denne gangen er det nye 3-serien som skal i smia. I andre enden kommer det trillende ut flunkende ny 3-serie GT, og oppskriften på forvandlingen er identisk med det den var på 5-serien. Høyere sitteposisjon, og større bakkeklaring. Under panseret vil det ordinære motorutvalget være på plass, med både fire og sekssylindrede motorer.

5-serie GT: Romslig og deilig

De selvfølgelig ting

Bilen vil naturligvis få bakhjulsdrift, men i tråd med BMWs ønske om å selge flere biler med firehjulsdrift, så vil også 3-serie GT fås med xDrive. Den høyere fremtoningen, og litt mer utstikkende skjermbuer forteller at dette blir en slags crossover, noe BMW allerede i 2010 fortalte at de jobbet med. 3-serie GT blir dermed en modell mellom den ordinære 3-serien og BMW X3. Regn med at også prisene vil havne midt i mellom et sted.

BMW-suv i M-versjon

Se bilder av 3-serie GT:


Slåss med fiffen

Konkurrentene til en bil som dette er det vanskelig å definere, men både Audi A4 Avant og Q3 kan nevnes. BMWs egen 3 serie og X3 er selvfølgelige alternativer. 3-serie GT vil bli vist til publikum for første gang under bilmessen i Geneve, som finner sted første uken i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer