BMW 3-serie GT ventet

BMW har introdusert en original tolkning av Gran Turismo-konseptet i bilverdenen.

Slik ser Automedia for seg at den kommende 335i Gran Turismo (eller GT), kommer til å se ut. Foto: Automedia
Slik ser Automedia for seg at den kommende 335i Gran Turismo (eller GT), kommer til å se ut. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå halvannet år siden det kom en såkalt Gran Turismo, eller GT-versjon av 5-serien. Det var før den nye 5-serien i det hele tatt dukket opp, og denne forløperen viste seg på en måte å ha noen elementer av "Anti-BMW" i seg. Blant annet ser den relativt lite sporty ut, den er ganske høyreist og det er en kombikupé - faktisk nesten en mellomting mellom en kombikupé og en flerbruksbil.

Les om vår prøvekjøring av 5-serie GT her.

Mer praktisk enn sporty

I så måte skiller den seg fra Audi A7 Sportback som er en kombikupé med mer kupéfasong, og dermed en god del mer elegant. Her har nok de to merkene foretatt bevisst ulike valg, og det er sannsynlig at BMWs neste 3-serie i sin kombiversjon vil bli mer av en lillebror til 5 GT enn av en kupé-aktig men femdørs 3-serie. Det er i hvertfall hva spionfotografene fra Automedia ser for seg, og det manipulerte bildet vi ser her maler frem en praktisk, men kompakt familiefrakter med BMW-trekk.

Designmessig ser vi her noen trekk som kan minne om både CS Concept, som det ikke ble noe av, og den splitter nye 6-serien - som det ble noe av.

Neste 3-serie

BMW-sjef Norbert Reithofer har tidligere bekreftet at en slags 3-serie-basert crossover ligger i merkets planer. Bilens rolle vil bli utfyllende i forhold til X1 og neste generasjon 3-serie stasjonsvogn. Det forventes at neste 3-serie vil bli presentert til neste år, og det er da godt mulig at denne romsligere varianten vil bli lansert i 2012. Selv om Automedia tipper 2013 (som 2014-modell).

Sannsynligvis vil ikke alle de samme motorene som i den øvrige modellrekken bli å finne i denne bilen, derimot vil det nok bli tilbudt firehjulsdrift i tillegg til standard bakhjulsdrift etter hvert.

De mest optimistiske rapportene basert på innsider-informasjon hevder at denne bilen, som visstnok skal hete 335i Gran Turismo, vil bli vist i konseptform på bilutstillingen i Frankfurt neste høst. Vi gleder oss til å få mer informasjon så vi kan bekrefte eller avkrefte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer