BMW 318i Touring 1998: Strømproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: BMWModell: 318 i TouringMotor: 1.9 bensinmotorÅrsmodell: 1998Kilometerstand: 260.000

Problem: StrømproblemerMin gamle og godt kjørte bmw har i den siste tiden utviklet det jeg vil kalle en litt krevende personlighet. Innimellom skjer følgende:

Vifta går saktere, varmen på lufta blir mindre varm enn normalt, datadisplayet som viser km og trippteller viser bare halve tall og starteren slår ikke inn så den blir bare stående å summe. I utgangspunktet trodde jeg ikke disse tingene hang sammen, men så viste det seg at i dag tidlig startet bilen uten summing, det kom masse luft og varmen var strålende og jeg så hele km og trippteller displayet. Jeg har fått for meg at det må være en el feil på bilen og at det kan spores til jording? Hva mener du?

Svar: Det er godt mulig at feilen er dårlig jording mellom batteriets minuspol og motoren eller karosseriet! Det er også mulig at dersom startmotoren ikke går at selve batteriet er defekt og må byttes. Måler du spenningen på batteriet når motoren går og at den da er ca 14 volt så er ladingen ifra dynamoen i orden og du kan utelukke dette! Du bør måle spenningen på batteriet når problemet oppstår og den bør helst være over 12,5 volt før du prøver å starte!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer