BMW 5-serie stasjonsvogn

Hvis det er sportslighet og kjøreegenskaper du er ute etter, er det ingen andre valg. 5-serien overbeviser også som stasjonsvogn.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Fra den dagen vi kjørte den nye 5-serien første gang, har svært mange andre biler fremstått som gammeldagse. Det er på kjøreegenskaper at 5-serien flyttet grenser for hvor god en så stor og tung bil kan bli å kjøre. Det var særlig Active Steering (hastighetsavhengig hjulutslag) og Dynamic Drive (hydrauliske krengningsstabilisatorer) som gjorde kjøreopplevelsen til noe helt utenom det vanlige.

Stor

I forhold til den utgående modellen har den nye stasjonsvogna vokst i alle retninger. Den har blitt 3,8 centimeter lengre, 2,3 centimeter høyere og 4,6 centimeter bredere. Den totale lengden på bilen er 4,84 meter. Plassen i bagasjerommet har også økt. Med bakseteryggen oppe hadde den gamle 410 liter, mens det nå har blitt 500 liter. Med bakseteryggen lagt ned har volumet steget fra 1.525 liter til 1.615 liter. Til tross for at den har blitt større og fått mye nytt under skallet, har ikke vekten økt. Vekten har faktisk falt med opptil 50 kilo avhengig av modell og utstyrsnivå. Dette er en trend til etterfølgelse.

Lure løsninger

Bagasjerommet har vokst, men er også utstyrt med lure løsninger. Som ekstrautstyr kan du få en knapp på nøkkelen til å åpne luken med. Bagasjeromsskjuleren hever seg da også opp slik at man lett får tak i det som ligger bak. Luken kan også lukkes med en knapp. Hvis man skal frakte lange gjenstander, eller kaste inn noen småting, kan ruten i bakluken også åpnes. Gulvet i bagasjerommet er en luke du kan åpne. Den blir holdt oppe av små dempere som letter tilgangen til en rekke små "smuglerom" under golvet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer