BMW 523g: Fremtidig luftrenser?

Med naturgass-modellen 523g presenterer BMW en forskningsbil som forurenser mindre enn el-biler. Bilens utslipp er endog renere enn luften den tar inn i ekstremt forurensede byer.

Publisert

Likevel får du en bil som passer inn med Ole Brumms mentalitet: ”Ja takk, begge deler!” For i tillegg til en miljøvennlig bil, får du med 523g en bil med BMWs vante utseende og ytelse, men med grønnere profil enn hva man er vant med fra den tyske produsenten.

Bilen er et fullverdig medlem av 5-serien, med en 3 liters V6-motor. Denne yter 184 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 265 Nm ved 3.500 o/min. Med de to trykktankene som til sammen rommer 145 liter komprimert naturgass, kan fem-seteren kjøre hele 400 kilometer.

Minimalt utslipp

Men det kuriøse med 523g er bilens meget lave utslipp av forurensende avgasser. Testmålinger ved kjøring i særdeles forurensede byer viste faktisk at utslippene fra bilens eksos var renere enn luften som motoren trakk inn!

BMW hevder også at bilen forurenser mindre enn elektriske biler, fordi den blir godkjent under Californias meget strenge regler om ”EZEV-biler”(Equivalent Zero Emission Vehicle).

Biler godkjennes under EZEV-grensen i USA hvis de i sitt totale energiforbruk – altså fra energiråstoff frem til bilhjulene ruller – ikke slipper ut mer forurensning enn et kraftverk i California slipper ut for å produsere kraft til en el-bil. Siden 523g klart kommer under denne grensen, konkluderer BMW med at bilen forurenser mindre enn elektriske biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer