BMW 645Ci: Kakseracer

BMW jobber hardt med designet om dagen, og det er delte meninger om hvor godt de lykkes. Nå når vi har blitt litt kjent med 6-serien er det vanskelig å mislike den, men bakparten satt langt inne.

Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA (DinSide Motor): BMW gikk på en smell da de lanserte 8-serien. Den var klumpete og toppmotoriseringen var en allerede gammeldags V12-motor som ikke orket å levere mer enn stakkarslige 300 hestekrefter. Kravene til en 5-liters 12’er ligger litt høyere enn som så. Etter hvert kom det også en 850 CSi med 380 hestekrefter, men toget hadde gått og utseendet var fortsatt det samme.

Den forrige 6-serien som ble produsert fra 1976 til 1989 har en mye mer positiv historie å se tilbake på, og det er denne kupetradisjonen som nå skal tilbake i rampelyset med den nye 6-serien.

Design på godt og vondt

Forfra og fra siden er vi ikke i tvil. Dette er en usedvanlig lekker bil. Du kan gå rundt bilen gang på gang og til stadighet legge merke til nye detaljer og finurlige løsninger. Baken er en historie for seg og har fått en enda mer markant overgang fra bagasjelokk til baklykter enn det 7-serien har, og kritikken angående det har jo ikke akkurat vært lavmælt. På mange måter er 6-serien mer vellykket i hekken og formen er mer avrundet og harmonisk.

Kjøreegenskaper

BMW holder bastant på sin filosofi om at nøkkelen til gode kjøreegenskaper er 50:50 vektfordeling og bensinmotorer uten turbo eller kompressor. Vi liker motorer med luftlading, men det er ikke noe som BMW skal befatte seg. BMW vil konsentrere seg om avansert ventilstyring og vil i fremtiden komme med store motorer som tåler betydelig høyere turtall enn det som er tilgjengelig i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer