BMW 730d mot Mercedes S 320 CDI

De er begge store, luksuriøse, eksklusive og dyre. Men hvilken er best? Vi ville ha valgt BMW 7-serie.

BMW 730d mot Mercedes S 320 CDI
Publisert
Sist oppdatert

Det er svært få av oss som i løpet av vår levetid vil ha mulighet til å vurdere en ny bil i luksuslimousin-klassen. De fleste bilene i denne klassen har innstegspriser på rundt én million kroner. Likevel ble det i fjor solgt 111 luksus-limousiner her i landet. Over halvparten av disse, hele 57 eksemplarer, hadde stjerne på panseret. Langt bak, men likevel på en andreplass i klassen, finner vi BMW 7-serie, med 21 solgte eksemplarer. Men i år vil S-klasse møte en langt tøffere utfordrer, i form av en helt ny 7-serie.

Viser vei

Hvorfor bruke såpass mye tid og energi på en duell mellom to særdeles lite folkelige luksusbiler? Jo, fordi vi mener at BMW 7-serie og Mercedes-Benz S-klasse er meget interessante biler. De to storbilene representerer nemlig det ypperste de to tyske bilmerkene er i stand til å levere sine aller mest kresne kunder. Erfaring har vist oss at innovasjoner, løsninger og standarder som introduseres i luksussegmentet etter hvert drypper nedover til de to merkenes mer folkelige modeller. I neste omgang plukkes innovasjonene og trendene opp av de andre bilmerkene og ender opp i modeller beregnet på deg og meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer