BMW Active Tourer med forhjulsdrift

BMW tenker helt nytt med konseptbilen Concept Active Tourer. Men dette blir fremtiden.

Dette blir etter alt å dømme BMWs konkurrent til Mercedes B-klasse
Dette blir etter alt å dømme BMWs konkurrent til Mercedes B-klasse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med en gang, dette er ikke urealistisk tankespinn i form av en futuristisk konseptbil som ikke har mulighet til å se dagens lys som produksjonsbil. Dette er tvert i mot en konseptbil som trolig ligger tett opp til en kommende produksjonsbil, og som viser vei for flere modeller fra BMW.

BMW sier ikke selv hvilken modell dette kan komme til å bli i en modifisert produksjonsversjon, men man skal ikke ha mye fantasi for å tippe at det blir en 1-serie GT, som vi tidligere har skrevet om og publisert spionbilder av.

Forhjulsdrift

Det som i alle fall er sikkert, er at BMW kommer med en ny plattform for forhjulsdrevne biler, både for bruk hos Mini og BMW, og at denne konseptbilen forteller mye om det. Dette har vært kjent en stund, men for de som følger BMW tett, er dette en ganske radikal kursomlegging. Riktignok kommer fortsatt større modeller til å ha bakhjulsdrift (eller firehjulsdrift), og dagens 1-serie med bakhjulsdrift lever videre. Men forhjulsdrift har hittil vært et fremmedord hos den tyske produsenten. Slik blir det ikke lenger.

Plug-in-hybrid

Konseptbilen har imidlertid ikke bare forhjulsdrift. Den har også en elmotor med 200 newtonmeter som driver bakhjulene, og bilen er således en plug-in-hybrid. Hovedmotoren, en 1,5-liters bensinturbo, driver imidlertid forhjulene. Dette er en helt ny motor som sammen med den elektriske motoren gir 190 hestekrefter. Det er nok til å sende bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på under 8 sekunder. Toppfarten ligger rundt 200 kilometer i timen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer