BMW bekrefter Mini cabriolet

Journalistene har spekulert og entusiastene har krysset fingrene. Nå har endelig BMW-sjefen bestemt seg for å oppfylle drømmen om en takløs utgave av storsjarmøren Mini.

BMW bekrefter Mini cabriolet
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg bekrefter herved at vi vil utvide Mini-kolleksjonen med en fireseters cabriolet. Vi håper dette kan trekke nye kunder til markedet for små, takløse biler, sa nylig BMWs styreformann Dr. Panke.

BMW har ikke fastsatt noen lanseringsdato, men bilen vil etter all sannsynlighet bli tilgjengelig mot slutten av 2004.

Tre utgaver

Mini Cabriolet vil ha fire sitteplasser som en vanlig Mini. Taket vil bestå av stoff, med varmedtråder i bakvinduet. Dersom interessen for bilen er stor, vil den bli lansert både som One, Cooper og Cooper S, med henholdsvis 90, 115, og 163 hestekrefter. Årets store nyhet fra Mini, den nye dieselmotoren som sitter i Mini One D, vil vi neppe se i cabriolet-versjonene.

Mini al'Italia?

Ryktene sier nå at cabrioleten muligens skal bygges av Pininfarina i Italia. BMW forventer å selge rundt 160.000 biler i år, og fabrikken i Oxford har ikke kapasitet til å bygge mer enn 180.000 biler.

Men hvorfor Pininfarina? I tillegg til at Pininfarina har gode erfaringer med å bygge biler for ikke-italienske merker, er de allerede involvert i Mini cab-byggingen. Bilens tak skal nemlig produseres av Open Air Systems (OAsys), et selskap som ble opprettet for to år siden gjennom et joint-venture mellom Pininfarina og Webasto. Sistnevnte produserer blant annet taket på BMWs 3-serie cabriolet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer