Helt ny BMW M5

BMW bryter en tradisjon

Nå har selskapet M presentert resultatet av sine bestrebelser på å holde følge med AMG. På papiret, i det minste, har de lykkes.

INNE I M: Nye M5 signaliserer med all tydelighet sin sportslighet med røde detaljer som girhendlene på rattet og startknappen.
INNE I M: Nye M5 signaliserer med all tydelighet sin sportslighet med røde detaljer som girhendlene på rattet og startknappen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW M var bokstavelig talt blitt frakjørt av Mercedes-AMG i direktørsedanenes høy-ytelsesklasse. Selv ikke spesialversjonen av forrige M5 - 30 Jahre M5, med sine 600 hester, var i nærheten av å kunne hamle opp med AMG-supersedanen. Men i det minste klarte den å matche råskinnet fra Ingolstadt: Audi A6 RS.

Men nå er BMW tilbake i toppen igjen, med helt nye BMW M5, kronen på verket i den nye 5-serien som ble lansert i fjor vinter.

Den er igjen utstyrt med en V8-motor på 4,4 liter. Med ny turbolading (biturbo TwinPower-turbo), disker bilen nå opp med 600 hestekrefter (E 63 AMG har 612), og 750 newtonmeter fra 1800 omdreininger.

På topp igjen

0-100 på 3,4 sekunder. Der er det magiske tallet. Men et annet tall imponerer enda mer: 11,1 sekunder fra 0 til 200. Det er like raskt som en greit motorisert familiebil bruker til 100.

Forrige M5 gjorde 0-100 på 4,3 sekunder.

Men for å få til en så radikal forbedring, er det ikke nok med masse krefter - og det har nye M5 - det er også nødvendig å få dem effektivt i bakken for å drive bilen fremover i stedet for å spinne. Med 600 hestekrefter tilgjengelig, har BMW sett seg nødt til å bite i det sure eplet og utstyre nykommeren med firehjulsdrift - noe ingen M5 har hatt tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer