BMW C1 - antagelig perfekt i byen!

BMW C1 ble vist på MC-messa på Sjølyst i helga. Det er en lett motorsykkel som kan kjøres av 16-åringer og som har både veltebøyler, tak og sikkerhetsseler. Uoverenstemmelser med myndighetene gjør det imidlertid vanskelig å få sykkelen godkjent i Norge.

BMW C1 - antagelig perfekt i byen!
Publisert

BMW C1 har tak, men er ingen bil. Den har bare to hjul og et styre - ikke ratt - og er da nærmest en motorsykkel. Uansett hva man velger å kalle BMW C1 for, vil den bli et spennende og fargerikt innslag i bytrafikken når den kommer.

BMW C1 er resultatet av et samarbeid mellom bayerske BMW og italienske Bertone - der sistnevnte har stått for designet, og som visstnok også skal sørge for produksjon av sjarmtrollet. Produksjonen er i full gang og leveringene er i full gang.

Masse utstyr

Selv om C1 ved første øyekast kan virke som en moped med tak, er den betydelig mer avansert enn som så. Interiøret er fullspekket med tysk teknologi. Her er en kort oversikt:

BMW's navigasjonssystem skal bringe deg enkelt og effektivt fra A til B. Systemet finnes allerede i dyrere BMW'er, og brukes aktivt i sentral-europa. Systemet er basert på satelittsystemet GPS (Global Positioning System) og radioinformasjons fra RDS (Radio Data System) som også er utbredt her hjemme i NRK-nettet.

Mobiltelefonen og stereoanlegg er integrert i førermiljøet, og du kan selvfølgelig ta med deg telefonen når du går. Bruken av telefonen underveis er selvfølgelig håndfri. En Discman får også plass på førerens venstre side. Spilleren er montert på en slik måte at et minimum av vibrasjoner finner veien dit. Lyden kommer fra to høyttalere som er plassert i veltebøylen ved hodehøyde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer