BMW CS rundt hjørnet

BMW annonserer sin svære luksusbil for 2010.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor viste vi dere bildene av en konseptbil som så ut som det kunne bli produksjonsbil av den om ikke alt for lenge. Bilen sto da utstilt på bilutstillingen i Shanghai.

Basert på 7-serie

Bilen heter Concept CS og foranlediger en ny luksuriøs sedan fra den bayerske produsenten. Den er sannsynligvis basert på den helt nye 7-serien som nylig ble presentert for publikum.

Porsche, Aston, Maserati, Mercedes

Det ventes at både Porsche og Aston Martin lanserer sine luksuriøse og kupé-lignende sedaner, henholdsvis Panamera og Rapide, til neste år. Fra før kjenner vi Maserati Quattroporte og Mercedes CLS som hører til i denne kategorien.

Kina og Russland

BMW bekrefter at også de skal komme på banen med et slikt kjøretøy. I takt med tiden viste de den først frem i Kina - under bilutstillingen i Shanghai - og nå står bilen på bilutstillingen i Moskva. Russerne blir nemlig stadig mer sultne på slike biler, og miljøbevissthet er noe de tydeligvis i stor grad overlater til oss her i vest.

Stor men smekker

Og dette er en bil som nok vil bli utstyrt med V8-motorer og muligens også V10 (Les her om BMWs kommende supersportsbil). Bilen er stor, men den har også et lavt og smekkert karosseri, som måler 510 centimeter i lengden og nesten to meter i bredden. Høyden er derimot begrenset til 136 centimeter, og helheten fremstår ikke som klumpete - som noen anser en 7-serie for å være - men linjelekker og dynamisk. Det er tydelig at "avbanglifiseringen" er på gang hos BMW... (Ref. Chris Bangle, designdirektøren).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer