BMW CS rundt hjørnet

BMW annonserer sin svære luksusbil for 2010.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor viste vi dere bildene av en konseptbil som så ut som det kunne bli produksjonsbil av den om ikke alt for lenge. Bilen sto da utstilt på bilutstillingen i Shanghai.

Basert på 7-serie

Bilen heter Concept CS og foranlediger en ny luksuriøs sedan fra den bayerske produsenten. Den er sannsynligvis basert på den helt nye 7-serien som nylig ble presentert for publikum.

Porsche, Aston, Maserati, Mercedes

Det ventes at både Porsche og Aston Martin lanserer sine luksuriøse og kupé-lignende sedaner, henholdsvis Panamera og Rapide, til neste år. Fra før kjenner vi Maserati Quattroporte og Mercedes CLS som hører til i denne kategorien.

Kina og Russland

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer

BMW CS rundt hjørnet

 1. BMW CS: Store bilder


BMW bekrefter at også de skal komme på banen med et slikt kjøretøy. I takt med tiden viste de den først frem i Kina - under bilutstillingen i Shanghai - og nå står bilen på bilutstillingen i Moskva. Russerne blir nemlig stadig mer sultne på slike biler, og miljøbevissthet er noe de tydeligvis i stor grad overlater til oss her i vest.

Stor men smekker

Og dette er en bil som nok vil bli utstyrt med V8-motorer og muligens også V10 (Les her om BMWs kommende supersportsbil). Bilen er stor, men den har også et lavt og smekkert karosseri, som måler 510 centimeter i lengden og nesten to meter i bredden. Høyden er derimot begrenset til 136 centimeter, og helheten fremstår ikke som klumpete - som noen anser en 7-serie for å være - men linjelekker og dynamisk. Det er tydelig at "avbanglifiseringen" er på gang hos BMW... (Ref. Chris Bangle, designdirektøren).

Concept CS skal altså snart bli produksjonsbil og vi kan bare spekulere i hva slags nummer den vil få i rekken. 9-serie? "republisering" av 8-serie?

Bilen ble vist i Frankfurt i fjor høst, og det var der vi fotograferte den.

 • Se de store bildene her!
 • Video:

  QV000197_Q03 (wmv 6 279 kB)


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer