BMW iNext på CES 2019

BMW: Dette er den ultimate fremtidsbilen

I likhet med konkurrentene satser BMW hardt på autonom kjøring, og ser også for seg en fremtid med 100 prosent selvkjørende biler. Med ett unntak ...

SOSIALT INTERIØR: Interiøret i iNext skal skape en mer romslig, rolig og vennlig omgivelse enn det vi er vant med i dagens biler. Foto: Enes Kucevic
SOSIALT INTERIØR: Interiøret i iNext skal skape en mer romslig, rolig og vennlig omgivelse enn det vi er vant med i dagens biler. Foto: Enes Kucevic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi visste det fra før, og på CES 2019 i Las Vegas fikk vi det bekreftet nok en gang: Fremtidens bil kommer dessverre til å være uten deg bak rattet ...

Honda, Mercedes, Nissan, Kia og Audi - for å nevne noen - alle viste sin tolkning av hvordan din bil-fremtid blir - som passasjer.

Da blir vi naturligvis ekstra nysgjerrig på de som har hatt slagordet «Den ultimate kjøremaskinen», nemlig BMW. Skal de også (skrekk og gru!) jage oss vekk fra rattet?

På CES i Las Vegas tidligere i år, fikk vi en ekslusiv innføring i deres konseptbil iNext. Denne vi har tidligere omtalt her på Dinside.

Sjåføren er fortsatt sjefen

Designretningen på iNext er rimelig uvant for BMW, til tross for at det er en konseptbil. Store, myke overflater og organisk materialvalg kjennes mye roligere og harmonisk enn stramme, mørke skinnseter og stramme knapper slik vi er vant med hos BMW fra før. Likevel er det noe kjent med design-utrykket, og det oppleves som en videreføring av det vi har sett med i3 og senere i8.

Vi fikk anledning til å ta en prat med Holger Hampf, designsjefen for BMW Design Works, for å høre om BMW har tenkt å kjøre en mykere linje fremover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer