BMW dropper luksusbil

BMW stopper utviklingen av firedørskupeen CS.

Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen skaper ikke bare problemer for allerede dårlig stilte produsenter. Også BMW som har gjort stor suksess de siste årene må nå justere sine planer etter nedgangen som rammer økonomien generelt og ikke minst bilindustrien.

Kutter luksus

Et naturlig sted å begynne kuttene er i luksussegmentet. Derfor dropper nå BMW planene om å lansere en kupé-inspirert sedan i samme stil som Mercedes-Benz CLS og kommende modeller fra både Porsche og Aston Martin. Det sier BMW-sjef Norbert Reithofer, gjengitt blant annet i britiske Autocar.

Ikke lønnsom nok

Bilen har allerede vært vist som konsept under navnet Concept CS og ble første gang avduket på vårparten i fjor. Siden har den vært utstilt på flere store bilutstillinger, men var borte fra årets Paris-utstilling. Man har nok altså vært klar over at dette prosjektet ikke ville nå virkelighetens verden en liten stund og begrunnelsen som oppgis er manglende forventet lønnsomhet. Concept CS var ventet på markedet i 2010.

Uvanlig

Det er relativt uvanlig at BMW ikke følger opp et så virkelighetsnært konsept som CS. Mindre rart blir det ikke med tanke på at mye av den tekniske basisen ligger klart i nye 7-serie. Men timingen var altså usedvanlig dårlig, både med tanke på økonomi, men også miljøtrender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer