- BMW er best!

BMW tok en klar seier, mens Saab og Audis kamp om sølvmedaljen ble svært jevn. Isuzu og Smart endte opp med færrest stemmer.

Publisert
Sist oppdatert

"Hvilket bilmerke er best?", spurte vi fredag 25. april og lot våre lesere få en uke på seg til å besvare spørsmålet. Totalt ble det avgitt nesten 11.600 stemmer og hele 1.499 av disse (13 prosent) gikk til Bayerische Motoren Werke, bedre kjent som BMW. Dermed tok BMW en klar seier foran sine tyske erkerivaler; Audi og Mercedes-Benz.

Sølv til Saab, bronse til Audi

Audi (1.023 stemmer) lå imidlertid lenge an til å ta sølvmedaljen, men ble til slutt slått av svenske Saab (1.049) med 26 stemmer. Saab endte forøvrig på en tiendeplass da vi i januar 2004 gjennomførte en tilsvarende, uhøytidelig avstemming.

Toyota og Volkswagen

GULL: Førsteplassen gikk til BMW, her representerte ved den fantastiske BMW Z4 M Coupé.
GULL: Førsteplassen gikk til BMW, her representerte ved den fantastiske BMW Z4 M Coupé. Vis mer
Totalt ble det avgitt nesten 11.600 stemmer og hele 1.499 av disse (13 prosent) gikk til Bayerische Motoren Werke, bedre kjent som BMW.


Det ene av Norges to mest solgte bilmerker - Toyota - tok fjerdeplassen med 914 stemmer. Det andre - erkekonkurrenten Volkswagen - måtte nøye seg 395 stemmer og endte dermed på en åttendeplass.

Mercedes-Benz og Volvo

På femteplass finner vi den tredje av de store, tyske premiumprodusentene; Mercedes-Benz (751). Det betyr at Mercedes-Benz slo nestemann - Volvo (570) - ganske grundig. Det er imidlertid interessant å merke seg at begge de to svenske merkene er meget populære blant våre stemmegivende lesere.

Opel, Nissan og Ford

Mange vil kanskje mene at det er noe overraskende at Opel (428) tar syvendeplassen. Det er i hvert fall en stor fremgang fra 2004, da Opel endte på 17.-plass. Det betyr samtidig at Opel slo konkurrenten Volkswagen (395).

Beste japanske plassering - med unntak av Toyota - går til Nissan (377), som tar niendeplassen. To stemmer bak finner vi Ford (375) som dermed sikret en plass på ti-på-topp-listen. Også Ford går kraftig frem sammenlignet med 2004, da merket endte på 18.-plass.

Honda, Mazda og Land Rover

SØLV: Andreplassen gikk til Saab, her representert ved den stilfulle 9-3 Cabriolet.
SØLV: Andreplassen gikk til Saab, her representert ved den stilfulle 9-3 Cabriolet. Vis mer


Honda (333) er det siste merket som ble belønnet med flere enn 300 stemmer og ender på 11.-plass. Deretter følger nok en japaner - Mazda (296) - etterfulgt av indiske (tidligere britiske) Land Rover (278). En 13.-plass er imidlertid nedtur for Land Rover, som i 2004 tok andreplassen.

Alfa Romeo, Chevrolet, Citroën og Hyundai

Beste italiener ble Alfa Romeo (268, 14.-plass), mens beste amerikaner ble Chevrolet (245, 16.-plass). Selv om Peugeot (162, 22.-plass) har solgt langt bedre her i landet de siste årene enn Citroën (242, 17.-plass), var det sistnevnte som fikk æren av å bli det beste, franske merket. "Beste" koreaner ble Hyundai, med bare 43 stemmer og 32.-plass.

Chrysler og Porsche

Chrysler, som på tvilsomt vis vant 2004-avstemmingen, måtte denne gangen nøye seg med 149 stemmer og en 23.-plass. Mange vil kanskje også mene det er overraskende at Porsche kun får 189 stemmer og dermed ender på 20.-plass.

Izusu og Smart

BRONSE: Tredjeplass gikk til Audi, her representert ved en av de beste Audi-modeller noensinne; S5.
BRONSE: Tredjeplass gikk til Audi, her representert ved en av de beste Audi-modeller noensinne; S5. Vis mer


På en delt 42.- og sisteplass finner vi japanske Isuzu og tyske Smart, som begge måtte nøye seg med 13 stemmer. Heller ikke Morgan (14), Daihatsu (18), Ssangyong (18) eller Chevrolet (Korea-bilene) (21) gjorde det spesielt skarpt. Det samme kan sies om de to norske merkene; Kewet (24) og Think (27).

Vi takker alle lesere som har tatt seg tid til å avgi stemme og lover å komme med flere avstemminger i nærmeste fremtid.

  • Full oversikt over alle resultatene finner du her.
  • 2004-resultatene finner du her.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer