- BMW er best!

BMW tok en klar seier, mens Saab og Audis kamp om sølvmedaljen ble svært jevn. Isuzu og Smart endte opp med færrest stemmer.

Publisert
Sist oppdatert

"Hvilket bilmerke er best?", spurte vi fredag 25. april og lot våre lesere få en uke på seg til å besvare spørsmålet. Totalt ble det avgitt nesten 11.600 stemmer og hele 1.499 av disse (13 prosent) gikk til Bayerische Motoren Werke, bedre kjent som BMW. Dermed tok BMW en klar seier foran sine tyske erkerivaler; Audi og Mercedes-Benz.

Sølv til Saab, bronse til Audi

Audi (1.023 stemmer) lå imidlertid lenge an til å ta sølvmedaljen, men ble til slutt slått av svenske Saab (1.049) med 26 stemmer. Saab endte forøvrig på en tiendeplass da vi i januar 2004 gjennomførte en tilsvarende, uhøytidelig avstemming.

Toyota og Volkswagen

Det ene av Norges to mest solgte bilmerker - Toyota - tok fjerdeplassen med 914 stemmer. Det andre - erkekonkurrenten Volkswagen - måtte nøye seg 395 stemmer og endte dermed på en åttendeplass.

Mercedes-Benz og Volvo

På femteplass finner vi den tredje av de store, tyske premiumprodusentene; Mercedes-Benz (751). Det betyr at Mercedes-Benz slo nestemann - Volvo (570) - ganske grundig. Det er imidlertid interessant å merke seg at begge de to svenske merkene er meget populære blant våre stemmegivende lesere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer