BMW F 650 GS - komfort og fornuft

F 650 GS ligner ved første øyekast på en offroadsykkel, men det er bare toppen av isfjellet når det gjelder bruksområder for denne sykkelen. Den er svært anvendelig, og når design og pris også stemmer, bør det bli en suksess.

Publisert

F 650 Funduro og F 650 Strada ble store suksesser for BMW. Nå blir disse to syklene erstattet med F 650 GS. Denne sykkelen har fått mange oppgraderinger i forhold til de gamle modellene. 7608">Dette kan du lese mer om på denne lenken.

Ergonomi og utstyr

F 650 GS kan brukes til det meste. Du sitter ganske lavt og det gjør at den også kan brukes av relativt lave motorsyklister. Vi synes styret sitter litt høyt - det kunne med fordel ha vært plassert litt lavere. Sykkelen har også en liten kåpe over lykten som faktisk tar unna noe fartsvind. BMW F 650 GS har også "riktig" blinklysbryter. Dette burde adopteres av andre BMW-modeller. Instrumenteringen er ganske god. Turtelleren er imidlertid litt liten og bensinmåler hadde vært kjekt å ha. Tanken på 650 GS er flyttet under setet. Med bensinlokket på høyre side er det greit å fylle med sykkelen stående på sidestøtten, også med tankveske montert. Varme i holkene er svært behagelig her hjemme. Likeså er blokkeringsfrie bremser når veiene er glatte.

Motor

Motoren har blitt oppdatert siden forrige modell. Nå yter 650 motoren 50 hestekrefter, mot 48 tidligere. Dreiemomentet er på 60 Nm ved 5.000 omdreininger i minuttet. Rødmerkingen på turtelleren starter på 7.500 omdreininger, men vi skvatt da turtallssperren slo til før viseren nådde rødmerkingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer