Bilsalget i januar 2017

BMW foran Toyota

Bilsalget i Norge fortsetter til værs, over halvparten hadde elektrisk motor i januar - og Volvo øker markedsandelen mest.

KNALLMÅNED: Både for bilmarkedet og for BMW ble januar en svært god salgsmåned, målt i antall nye registrerte biler. Og takket være avgiftsomlegging, kom det offisielle snitt-utslippet på bare 84 gram CO2 per kilometer - lavere enn myndighetenes klimamål for 2020. Foto: BMW
KNALLMÅNED: Både for bilmarkedet og for BMW ble januar en svært god salgsmåned, målt i antall nye registrerte biler. Og takket være avgiftsomlegging, kom det offisielle snitt-utslippet på bare 84 gram CO2 per kilometer - lavere enn myndighetenes klimamål for 2020. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det koker i bilmarkedet i starten på 2017, og det etter et 2016 som var det beste bil-året på 30 år. Registreringstakten av nye biler i januar var åtte prosent høyere enn på samme tid i fjor, og takket være to flere registreringsdager, ble det totalt registrert nesten 19 prosent flere biler enn i januar 2016 , som var en svært god måned.

Det viser den nyeste registreringsstatistikken fra OFV AS.

Og Volvo, den store taperen i 2016, fremstår som en vinner denne måneden, sammen med BMW (igjen!) som til og med går forbi Toyota, som de gjorde det i november, og tar en andreplass på salgstoppen. Blant de som mister mest markedsandel i forhold til januar i fjor finner vi Mazda, som virkelig får svi denne måneden for fravær av el- og hybridalternativ, samt Volkswagen, som rett og slett taper andeler til konkurrenter, ikke minst premiummerker.

Bilmerker - topp 10 januar 2017

Kilde: OFV AS

Langt over normalen

Totalt ble det registrert 13.055 nye personbiler denne måneden. Dette er 2.064 flere enn i januar 2016 - og en oppgang på 18,8 prosent. Sammenlignet med gjennomsnittet for januar måned de 10 foregående årene, er årets januar-tall 26,3 prosent høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer