BMW forbereder Grand X1

Nå blir det mye BMW om dagen - det er vi de første til å innrømme.

ANNERLEDES: Den forlengede X1-versjonen ser ut til å ligge noe lavere på veien enn X1 og å ha noe mindre hjul. På samme måte som 2-serie Grand Tourer er en 7-seters versjon av 2-serie Active Tourer, blir Grand X1 (hvis det blir navnet), en 7-seters versjon av X1. Regn med 3- og 4-sylindrede motorer med effektuttak fra 100 til 230 hestekrefter. Foto: AUTOMEDIA
ANNERLEDES: Den forlengede X1-versjonen ser ut til å ligge noe lavere på veien enn X1 og å ha noe mindre hjul. På samme måte som 2-serie Grand Tourer er en 7-seters versjon av 2-serie Active Tourer, blir Grand X1 (hvis det blir navnet), en 7-seters versjon av X1. Regn med 3- og 4-sylindrede motorer med effektuttak fra 100 til 230 hestekrefter. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men det kommer ganske enkelt av at den dynamiske München-baserte bilprodusenten er svært aktiv med å få ut nyheter for tiden.

Nå ser det ut som om BMW, som den første premium-produsenten, kaster seg på trenden med å lage en forlenget utgave av en kompakt SUV.

Nissan gjorde det med forrige Qashqai da de lanserte Qashqai +2, og gjentok bedriften med dagens generasjon Qashqai bortsett fra at versjonen med en ekstra seterad fikk navnet X-Trail.

Nylig fikk vi vite at Renault også kommer med en forlenget versjon av sin folkesuv Kadjar, som vi kjørte tidligere i år.

Blant premium-produsentene er imidlertid BMW først ute.

BMW X1 i ny versjon

Bildene du ser her kommer fra våre spionfotografer i Automedia, som har kommet over et kamuflert eksemplar av en snodig utseende versjon av det som helt tydelig er nye X1.

Vi kjørte forøvrig X1 i sommer, og dagens versjon er basert på den såkalte UKL-plattformen som er forhjulsdrevet i utgangspunktet og som den deler med 2-serie Active Tourer.

Hva har de gjort? Bilen på bildene er ikke bare strukket i lengden, den har også en fallende taklinje, hekken er lavere og hjulene ser ut til å ha mindre dimensjoner mens bilen ser noe senket ut i forhold til standard X1. Med andre ord ser bilen like mye ut som en litt opphøyd, allroad-type stasjonsvogn, som en egentlig SUV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer