Ladbar 7-er med lengre rekkevidde

BMW fornyer flaggskipet

Nå selges fire av ti i Kina - da er det naturlig å lansere den oppgraderte 7-serien der.

MER MASSIV: Med hevet front, større grill og smalere lykter, vil BMW befeste 7-seriens posisjon som erke-konkurrenten til Mercedes-Benz S-klasse. Foto: BMW
MER MASSIV: Med hevet front, større grill og smalere lykter, vil BMW befeste 7-seriens posisjon som erke-konkurrenten til Mercedes-Benz S-klasse. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med brask og en hel del bram er det BMW kaller sin «nye 7-serie» - i virkeligheten en midlivs-oppgradering - avduket i Shanghai. Kina er åstedet fordi fire av ti 7-serie-eksemplarer av 10 selges der og Kina er BMWs største og desidert raskest voksende marked.

Etter at BMW X7 ble lansert, må 7-serien finne seg i å dele rollen som flaggskip i den bayerske modellrekken, med den gedigne SUV-en. Det passer dermed bra at den store sedanen i disse dager når midten av sin livssyklus på syv år og dermed oppgraderes med den nyeste teknologien - som selvfølgelig er kommet X7, og også for den saks skyld nye X5, til gode.

Første generasjon 7-serie ble lansert i 1977, og den nyeste, sjette generasjonen, kom på markedet i 2016.

12-sylindret toppmodell

Den oppgraderte BMW 7-serien lanseres med en rekke motorer. Toppmodellen er, som tidligere, kraftpakken M760Li xDrive med en 6,6 liters V12 bensinmotor som yter 585 hestekrefter, med et dreiemoment på 850 newtonmeter.

Sprinten fra 0-100 km/t går unna på 3,8 sekunder. Vi testet den før oppgraderingen, og kunne slå fast at det var den heftigste 7-serien noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer