BMW fortsatt garanti-versting

Er du blant dem som vurderer å satse på en Smart? Da kan du glede deg over at bilene selges med tre år nybilgaranti. BMW- og Mini-kunder, derimot, avspises med to.

Publisert
Sist oppdatert

Smart ble offisielt lansert her i landet den 1. november, etter at bilen omsider har blitt tatt inn i varmen av den norske bilimportøren Bertel O. Steen. Vi har allerede testet den største modellen, Forfour, og vil i løpet av de nærmeste ukene publisere en test av toseteren Fortwo.

Garanti gir trygghet

Det importeres i dag drøye 40 bilmerker til Norge. Den store majoriteten, 35 merker, selges med tre år nybilgaranti. Det betyr at kundene, så lenge de følger service-intervallene, er sikre på å slippe utgifter i sammenheng med eventuelle feil som skulle oppstå. Mitsubishi stoler så mye på sine produkter at de faktisk tilbyr fem år garanti, noe merket er alene om i Norge.

Eneste store aktør med to år

I den andre enden av skalaen finner vi BMW, som kun gir to år nybilgaranti. BMW-importøren er også importør av merket Mini, som er like dårlig garantert.

Det skal nevnes at heller ikke Ford US, Morgan eller Porsche selges med mer enn to år nybilgaranti. Men dette er tross alt små og relativt uinteressante aktører sammenlignet med BMW, som hittil i år har solgt mer enn 3.000 biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer