BMW Concept 4

BMW gnistrer i Frankfurt

Elbilen skal få minst 60 mil rekkevidde når den kommer i produksjon. Men foreløpig viser BMW kupéversjonen, med klassisk drivlinje, i konsepts form.

SE VIDEO: Den bayerske produsenten fornekter heller ikke på sin nye konseptbil den nye trenden med diger, dominerende nyregrill i fronten. Concept 4 vises nå i Frankfurt i 2-dørsversjon. 4-dørsutgaven vil komme som i4, en elbil med lang rekkevidde. Foto og video: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptbilen «BMW Concept 4» representerer ifølge produsenten en futuristisk tolkning av BMWs designtradisjoner. De ansvarlige for denne kreasjonen har hentet inspirasjon fra klassikere som BMW 328 og BMW 3.0 CSI, noe som kjennetegnes ved et strukket panser, en lang akselavstand, korte overheng og en «flytende» taklinje.

Neste firer

Som vi kan ane, er denne konseptbilen en forsmak på en kommende BMW Coupé-modell - en etterfølger til dagens 4-serie. BMW hevder at de med denne bilen i større grad enn i dag vil la den nye modellen gå egne veier for å skille seg mer fra sine søsken i 3-serien.

Konseptbilen gir også mer enn et hint om hvordan BMW i4 vil bli. Vi har allerede tidligere omtalt den kommende elbilen, som blir en kupé-lignende sedan med fire dører (firedørs coupé), som skal lanseres i 2021.

KRAFTFULL: Hekken trekker nesten tankene mot Lamborghini, og i hvertfall mot storebror 8-serie. Foto: Jamieson Pothecary
KRAFTFULL: Hekken trekker nesten tankene mot Lamborghini, og i hvertfall mot storebror 8-serie. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

60 mil rekkevidde

BMW i4 skal ifølge produsenten gjøre unna sprinten fra 0-100 km/t på knappe fire sekunder og ha en topphastighet på over 200 kilometer i timen. Rekkevidden loves å bli over imponerende 600 km, målt etter den nye WLTP-metoden.

Sære detaljer

Konseptet har noen detaljer vi er usikre på om kommer i den ferdige produksjonsmodellen. Et eksempel er i den karakteristiske BMW-grillen og i luftinntakene, som begge har et noe intrikat mønster i form formasjoner bestående av en rekke små 4-tall.

Det samme gjelder frontlyktene. I stedet for glassdeksel er lyktene bygget inn i karosseriet som «tredimensjonale skulpturer» - her har designerne visstnok ønsket å la dem ligne edelstener.

«FORBUDT RØD»: Fargen på konseptbilen har, av en eller annen underlig grunn, fått benevnelsen Forbidden Red. Foto: Jamieson Pothecary
«FORBUDT RØD»: Fargen på konseptbilen har, av en eller annen underlig grunn, fått benevnelsen Forbidden Red. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

8-serie i miniatyr?

Hekkens nedre del, med sine skarpe linjer som i våre øyne nesten kunne vært inspirert av Lamborghini, tar sikte på å gi den nødvendige kombinasjonen av sportslighet og eleganse man forventer fra en modell i denne kategorien, understreket av en diffuser med trapesformede enderør på hver side. Fra denne kanten kan den minne om en mindre utgave av 8-serie.

Så gjenstår det bare å smøre seg med tålmodighet til BMW viser oss den ferdige produksjonsbilen - sannsynligvis i løpet av neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer